Asien er efterhånden manges favorit rejsemål og dette er af en absolut god grund. Asien har vildt meget at tilbyde sine besøgende og til en god (og ofte billig) pris. Sol og varme, smukke strande, bjerge og grønne regnskove, rigt dyreliv, gyldne templer, spændende kultur, anderledes religion og ikke mindst en venlig og imødekomne befolkning er indbegrebet af Østens og Asiens mystik.
Et møde med det eksotiske Asien er derfor absolut en oplevelse , som du ikke bør være foruden – og i denne artikel går turen til Laos.

Udforsk Laos

Hvis du vil give dig selv en rigtig god oplevelse, så skal du smutte af sted til Laos. Laos er nemlig på mange måder et uberørt og uspoleret land, hvorfor du vil få en fantastisk oplevelse, som du helt sikkert ikke har haft før.  Det som du skal unde sig selv, er den mægtige Mekong flod. Dens bifloder skaber landets vigtigste geografiske træk og dens bugtede vej gennem den nordlige del af Laos, har skabt nogle af de mest fantastiske kalkstensformationer end noget andet sted på jorden – hvilket er ret så fantastisk at se på! Laoterne er et meget religiøst folkefærd. De er overvejende buddhister, der findes derfor smukke og spændende templer overalt på Laos.

I hovedstaden Vientiane, findes blandt andet det forgyldte Pha That Luang tempel fra det 16. århundrede, som samtidig er landets vigtigste nationale symbol – det skal du derfor også unde dig selv at besøge! Der findes utallige smukke templer i hovedstaden, og alene grundet det, er et ophold i Vientiane et ”must” for enhver, der besøger Laos. Atmosfæren er dejlig og afslappende, så det er det perfekte sted, hvis du blot mangler at koble af fra hverdagens stress.

En anden bidende nødvendig oplevelse når man er i Laos er trekking. Landet byder på noget af det mest uspolerede natur i hele Asien og for meget billige penge kan du komme på flere dages vandreture ud i junglen og op i bjergene, hvor der er rig lejlighed for at møde forskellige minoritetesgrupper.

Laos er blot ét af de mange steder i Asien, som er fantastiske og ganske uspolerede. Ovenstående er også kun et ganske lille udpluk af det, du kan forvente dig af Laos. For det er meget bedre end  beskrevet – og så har Laos vildt meget andet at byde på også!

Hvad er Laos?

  • Laos er en republik i Sydøstasien, og er en tidligere del af det, der engang blev kaldt Fransk Indokina.
  • Det specielle ved Laos er, at det er det eneste land i Sydøstasien, som ikke har direkte tilgang til havet.
  • Det er bjergrigt, og der findes rigtig meget natur, som står helt uberørt hen. Der er derfor en fantastisk naturoplevelse i vente, hvis turen går i Laos.
  • Landet er dog et af verdens fattigste lande, men det mærkes ikke, når man kommer dertil, da Laoerte er et gæstfrit folk.
  • Hovedstaden er Vientiane.
  • Landet har 7 millioner indbyggere.
  • Religionen der dyrkes er Theravada-buddhisme.