Drømmer du om en tur rundt i Asien eller er du allerede ved at planlægge rejsen derover? Så er det en rigtig god ide at tjekke nettet for diverse sparetips, som kan spare dig rigtig mange penge under din rejse – penge, som du enten kan bruge på at forlænge rejsen ELLER som opsparing til den næste gode rejse. Da jeg selv planlægger en tur til Asien om et års tid, er jeg allerede gået i gang med at tjekke nettet for diverse sparetips. For jeg kan efterhånden fornemme, at der er noget om det. Min opsparing behøver i hvert fald ikke være så stor, som jeg før havde regnet med! Derfor vil jeg gerne dele nogle af de tips, jeg har fundet rundt omkring – så det også er til din fordel senere.

Spis på gadekøkkener

Som du nok har hørt, så går skrønen på, at man som rejsende skal undgå gadekøkkener grundet hygiejnen. Men faktum er, at det er her du finder de mest friske og billigste fødevarer på gaderne i Sydøstasien. For det er nemlig langt billigere at spise den lokale mad frem for den mere vestligt orienterede mad. Her finder du både nudelretter og lækker, frisk frugt. Og for at sætte det helt på plads: der er intet galt med hygiejnen! For gadekøkkenerne køber friske produkter fra de lokale markeder hver morgen – men sørg selvfølgelig for at være kritisk – og vælg derfor de populære boder.

Undgå organiserede ture

Det er netop på organiserede ture, at du kan spare det helt store. Selvom det godt kan være den nemmeste måde at komme rundt og se seværdigheder med organiserede ture, så prøv det alligevel selv. For det er ganske nemt at hoppe på en taxa, bus eller et tog. Det er meget billigere end du tror – og ellers er det bare at leje en cykel! Ved at planlægge det hele selv undgår du også at skulle steder hen, som ikke er øverst på din prioriteringsliste.

Har du andre tips og ideer til billigt mad eller lignende? Så smid gerne en kommentar til indlægget. Vil du vide mere om billigt mad, kan du sagtens læse mere her.