Filippinerne er et naturskønt og billigt land at rejse i som globetrotter. Er du til turkisblå laguner, verdensmindste primat og fantastisk dykning? Så skal du straks pakke din rygsæk og læse med i indlægget her.

Hvilke steder skal du opleve på en rejse til Filippinerne?

1. El Nido

På den nordlige del af øen Palawan finder du byen El Nido, som er en lille charmerende turistby. Herfra kan du tage på billedskønne bådture, som byder på fortryllende laguner og skjulte strande. El Nido er så heldig at være omgivet af et stort område med fascinerende kalkstensklipper – og det er her, du finder laguner med turkisgrønt vand og afsidesliggende strande.

Du kan sagtens bruge en hel uge, da du kan komme på fire forskellige bådture, dykning og klatring foruden solbadning på de nærliggende strande.

2. Bohol

Bohol er en større ø tæt beliggende på øen Cebu Island. På Bohol finder du blandt andet verdens mindste primat, Tarsier. Tager du til Tarsier Sanctuary kan du komme helt tæt på de små aber med øjne så store som tekopper. Du skal dog være helt stille og må ikke tage billeder med blitz – de små primater bliver nemt stresset og har tendens til at begå selvmord under pressede og stressede forhold.

Udover primaterne kan du også opleve de verdenskendte bakker, Chocolate Hills. Bakkerne er dækket af græs og bliver i den tørre sæson brune – deraf kommer navnet chokoladebakkerne. Øen er ikke større, end at du sagtens selv kan køre dertil på scooter.

3. Apo Island

Er du til dykning eller snorkling, er Apo Island ud for Dauin et absolut must. Apo betyder på den lokale dialekt skildpadde – og det er bestemt ikke en tilfældighed. På revet ud for Apo Island vrimler det nemlig med havskildpadder, som kommer hertil for at græsse. Derudover kan du se farverige koraller, stimevis af tropiske fisk og delfiner, hvis du har en meget heldig dag.