Sommeren er ved at gå på hæld, og det betyder at efteråret og mørket så småt begynder at nærme sig. Det betyder også, at nordlyset inden længe begynder at danse på nattehimlen i Sverige. Du kan læse meget mere om nordlyset i Sverige i indlægget her.

Hvor kan man bedst opleve nordlyset i Sverige?

Mange internationale eksperter mener faktisk, at Lapland i Sverige er en af de bedste steder i verden at se nordlys. Grunden til det skal findes i, at lysforureningen i Lapland er meget lille, da området ligger langt væk fra omverdenen. Dermed finder du faktisk den ”mørkeste” himmel i Europa i Lapland – dermed har du også mulighed for at kigge på et væld af stjerner, mens du venter på, at det dansende lys dukker op på himlen.

Hvornår på året er der bedst mulighed for at se nordlys?

Nordlyset optræder på himlen hele året rundt både sommer og vinter. For at se nordlyset kræver det dog, at himlen er mørk, og derfor er de bedste muligheder for at se nordlyset i Sverige fra november til februar. Her er der både mørk aften og nattehimmel, hvilket giver de bedste muligheder for at se det. Dog afhænger det smukke nordlys også af solens aktivitet, da nordlyset opstår som følge af solvinde og sol-udbrud.

Nordlyseksperter siger dog, at man i den svenske del af Lapland kan se nordlys stort set hver aften. Dog skal du sørge for at lægge din rejse til Lapland, når månen er så lille som muligt. Kraftigt månelys forringer nemlig dine muligheder for at se nordlyset danse på himlen.

Hvad koster det at tage til Lapland?

Hvis du er ude i god tid, kan du få flybilletter til Kiruna i Lapland (hvor der er gode muligheder for nordlys) til blot 1.500 kroner tur/retur. Turen tager kun fire timer, så det skal bestemt ikke være hverken prisen eller afstanden, der skal afholde dig fra at få dit livs oplevelse!