Bliver du også helt misundelig, når du på TV kan se familien Beha opleve spækhuggere og andre store hvaler? Så er der ingen tvivl – du må afsted til Norge! Hvor og hvornår du kan opleve de store hvaler i Norge kan du læse mere om i indlægget her.

Hvor i Norge kan du komme på hvalsafari?

I Norge samles alt lige fra pukkelhvaler til spækhuggere i de norske fjorde om vinteren for at spise sig fede – for i de norske fjorde vrimler det med sild om vinteren! Især i Tromsø ved Norges vestkyst er der rigtig god mulighed for at opleve havets giganter.

Der er derfor mange forskellige hvalsafari operatører, som gerne vil have dig med ud og se de prægtige dyr. Mange af dem giver sågar en garanti for at se hvalerne, da der er så mange af dem.

Når du er på safari, kan du være så heldig, at hvalerne kommer helt op til bådene på grund af deres nysgerrighed.

Udover hvalerne kan du også være heldig at se både sæler og havørne – så husk dit kamera!

Hvornår på året er det bedst at tage på hvalsafari i Norge?

Hvis du gerne vil være mere eller mindre sikker på at se hvaler, skal du tage af sted i perioden november – februar. Sæsonen kan starte senere og slutte før – det afhænger af hvalerne. Så hvis du gerne vil se giganterne, skal du være forberedt på en kold vintertur til Norge.

Hvad koster en hvalsafari?

Norge er kendt for at være et dyrt land at være på ferie i. Dog kan du komme afsted på hvalsafari for cirka 1.400 kroner for voksne med guide, vandtæt dragt og forplejning inkluderet. Safarien varer et sted mellem 6 og 7 timer, så der er sat rigeligt med tid af til, at du kan se hvaler.