Hvis man har en indre lyst til eventyr og kan lide at rejse ud i verden samt møde nye kulturer og mennesker, så bør man mindst besøge Egypten én gang i livet. En rejse til Egypten kan vise sig at være den ultimative oplevelse som man sjældent glemmer.

Egypten har unikke seværdigheder som man ikke kan finde noget tilsvarende til i verden. Man kan her sejle på verdens største flod Nilen, bestige de berømte pyramider i Giza, besøge sfinksen, se mumier og andre skatte i de arkæologiske museer, og samtidig kan man stadig få en normal badeferie i et eksotisk klima med sol og palmer dagen lang.

Man udgraver stadig nye fund i Egypten, som tydeligt viser landets storhedstid for flere tusinde år siden, og de sidste fund ligger stadig og venter på at blive opdaget. Hos Spies Rejser kan man finde mange billige rejser til Egypten, så måske skulle man planlægge familieferien hertil næste gang, man skal af sted. På hjemmesiden kan man se de mange aktiviteter til børn på de luksuriøse hoteller langs strandene i Egypten, og her fremgår også priser og destinationer i Egypten, og desuden kan man også bladre mellem tilbud og afbudsrejser, så man kan komme af sted billigst muligt til Egypten og opleve eventyret.

Seværdigheder i Egypten

Egypten kan tilbyde komfortable ophold på gode hoteller for os turister, og både enlige, par og børnefamilier kan få en sjov og spændende oplevelse for livet med mange uforglemmelige minder, man kan tage med hjem.

 

 

De fleste rejser går til de turistvenlige områder, som El Gouna eller Makadi Beach. De tilbyder familievenligt ophold med gode muligheder for at spille golf, dyrke vandsport aktiviteter, slikke sol under parasollerne, og så har de forskellige tilbud til aktive børn der vil i vandland med rutsjebaner og ud i det krystalblå badevand. Som før nævnt har Egypten visse specielle attraktioner, som man bør besøge – så mange man har tid og lyst til. Man bør især prøve:

  • Ridetur på vuggende kameler
  • Sejltur på Nilen
  • Se de fantastiske kulturskatte på de arkæologiske museer især Det Egyptiske Museum, med verdens fornemste samling af egyptiske antikviteter såsom Tutankhamons guldskat
  • Dykning i de farvestrålende koralrev
  • Besøge beduiner på Sinai-halvøen, hvor man også kan se det berømte Sinaibjerg og det oldgamle kloster Sankt Katharina, og her kan man også besøge Suez-bugten med den berømte dæmning
  • Den kaotiske men charmerende stemning i hovedstaden Cairo med vandpiberygende lokale
  • Den gådefulde sfinks foran Kefren-pyramiden
  • De tre store pyramider i Giza
  • Badebyen Hurghada tilbyder spændende shopping muligheder i butikkerne

Souvenirs fra Egypten

Man kan naturligvis ikke købe ægte unikke kulturskatte med hjem fra ferien, men i butikkerne og på bazaren kan man finde flotte efterligninger (replika), som giver et realistisk indtryk af genstandene. Man bør især opleve stemningen på de mange te- og kaffehuse langs Husain-pladsen, hvor folk også i stor udstrækning slapper af til en vandpibe på en vakkelvorn caféstol, ved små slanke smedejernsborde. Sådan er livet for de lokale i Khan el-Khalili, og her har man mulighed for souvenirshopping i de snævre gyder. Her sælges alt lige fra ægte efterligninger af slanke faraoniske katte til gedigne kamellædertasker.

Bazaren stammer helt fra 1382, og man foretrækker stadig at udelade prisskiltene og i stedet prutte om priserne, hvilket er en del af oplevelsen. Derfor er de først nævnte priser altid sat for højt, så ingen betaler det forlangte beløb, som kan forhandles ned til ofte 2/3 eller halvdelen af beløbet.