For 600 år siden kendte ingen til øgruppen Kap Verde, der i øvrigt var ubeboet dengang. I 1444 blev øerne opdaget af portugisiske søfarere, der var på udkig efter nye områder efter ordre fra den portugisiske prins Henrik Søfareren. De koloniserede øgruppen og gav den navnet Kap Verde, der betyder Grønt Forbjerg. Øgruppen fik først sin uafhængighed i 1975, da Portugal virkelig ønskede at bevare denne koloni. I dag er der fred og idyl på øerne, der er blevet et yndet turistmål. Det skyldes nok det herlige varme klima samt de lækre badestrande, og mange turister kommer også hertil for at dyrke vandsportsaktiviteter såsom windsurfing, dykning og snorkling.

Husk visum på rejsen til Kap Verde

Som danskere skal man have visum for at rejse på ferie til Kap Verde, men det er både nemt og billigt at få fat på. De fleste danskere rejser til Kap Verde med Spies Rejser, da dette store rejsebureau tilbyder charterrejser til Kap Verde til gode priser på luksuriøse hoteller. De har gjort det nemt for turisterne, da visummet er inkluderet i billetprisen, hvilket jo ikke kunne være nemmere, hvis du gerne vil rejse en tur til Kap Verde.

Du kan faktisk vælge mellem en lang række hoteller beliggende i Santa Maria på øen Sal, der netop ligger centralt i øgruppen. Turisterne er begejstrede for Kap Verde, da her er solrigt året rundt, og temperaturerne ligger i området 24-27 grader om dagen og 18-22 grader om natten. Heldigvis blæser der ofte en svalende brise, og det regner yderst sjældent.

Tag på opdagelse under vandet

Hvis du interesseret i dykning, så bør du rejse til Kap Verde på aktivitetsferie, for her er der masser af muligheder for at tage på opdagelse blandt:

  • Berømte rev.
  • Flere skibsvrag.
  • Spændende fisk herunder tun, makrel, hummer samt tropiske fisk i alle farver.
  • Hajer.
  • Store havskildpadder (de såkaldte skovskildpadder).

Det spændende og unikke dyreliv og det krystalklare vand gør turiststedet ideelt til flere vandsportsaktiviteter, så folk kommer især hertil for at dykke, snorkle, kitesurfe eller windsurfe. Dykning koster omkring 20-50 euro afhængigt af størrelsen af ​​gruppen samt varigheden af dykningen. Dykkerudstyret kan lejes billigt for omkring 10 euro om dagen. Priserne kan i øvrigt altid forhandles på plads.