Skotland byder på noget af det smukkeste natur i Europa. Derudover emmer landet af spændende historie, og det tilsammen gør Skotland til en absolut spændende rejsedestination. For at give dig et overblik over, hvad du bør opleve, mens du er i Skotland, kommer der her en liste over de smukkeste steder, du ikke må gå glip af.

Top 5: De smukkeste steder i Skotland

1. The Fairy Glen, Isle of Skye

Ved the Fairy Glen på Isle of Skye vokser der besynderlige græsbevoksede bakker, klipper i forskellige mønstre og en mystik stilhed. Disse ting tilsammen gør, at skotter mener, der lever feer her. Det er et absolut smukt sted, som du ikke må gå glip af.

2. Fairy Pools, Isle of Skye

Når nu du alligevel er på Isle of Skye, kan du ligeså godt tage forbi Fairy Pools. Det er krystalblå og naturskabte pools og vandfald i alskens størrelser. Det er et fortryllende sted, og har du lyst, må du gerne springe i vandet.

3. Glencoe

Vejen mod Isle of Skye tager dig igennem Glencoe, som er en af de mest dramatiske kløfter i det skotske højland. Det er et meget smukt sted, som du helt sikkert kommer til at tage et billede eller to af.

4. Dunnottar Castle

Nær byen Aberdeen finder du en lille halvø, hvorpå Dunnottar Castle ligger. Slottet er spækket med historie, og William Wallace og Charles II har blandt andet boet her. I Aberdeen kan du desuden besøge det prisbelønnede Maritime Museum.

5. Fingal’s Cave

Fingal’s Cave er en imponerende grotte, der har en munding på hele 35 meters højde og 15 meters bredde. Åbningen strækker sig 89 meter ind i bjerget, og er du heldig, kan du måske komme ind i hulen med båd. Fingal’s Cave ligger på øen Staffa.

Som du kan se, byder Skotland på mange gode naturoplevelser. Så hvis du godt kan lide at udforske naturen, og det den har at byde på, når du rejser, er Skotland lige noget for dig!