Egypten er et helt særligt land med en speciel historie, der byder på en lang række anderledes oplevelser som ikke umiddelbart kan opleves andre steder i verden. Rejser til Egypten bør helt klart være med en aktiv indstilling og en eventyrlysten dagsorden, hvis man ønsker at få mest muligt ud af det særlige land. Nedenfor er et sæt must-do oplevelser beskrevet, for dig der vil på den klassiske oplevelsesrejse til Egypten. Bl.a. Spies Rejser byder på rigtig gode rejsetilbud til f.eks. Egypten.

Pyramiderne

Egypten er kendt for sine enorme pyramider, der vidner om en barsk historie og en utrolig styrke de store pyramider taget i betragtning. Du kan både opleve pyramiderne udefra, hvor det synes helt urealistisk at stå for enden af pyramiden og kigge op og samtidig forsøge at forstå, at pyramiderne er et menneskeskabt værk.

Du kan desuden udforske pyramiderne indefra, hvor du har mulighed for at se de oldgamle gravkamre, hvor de mest fornemme ægyptere blev begravet, samt gå rundt i pyramidernes gange, der har en labyrintpræget og til tider uoverskuelig struktur. Det anbefales, at du tager en lommelygte med på turen.

Ørkenen

Den egyptiske ørken er et sjældent syn af det øde ørkenlandskab – en utrolig speciel oplevelse. Ørkenen kan opleves på flere forskellige måder, for eksempel fra toppen af en kamel – en oplevelse man sjældent ville få tilbud om andre steder i verden.

 

Ørkenen kan også opleves på en quadcykel, der giver dig mulighed for at ræse frit gennem ørkenen. Oplevelsen kan give et vildt adrenalinsus afhængig af hvor langt speederen kommer i bund. Det er en god måde at opleve ørkenen på og samtidig få en grinagtig og spændingspræget oplevelse.

Dykning i Egypten

Oplev de utroligt smukke koralrev og den fantastisk smukke natur under havets overflade, hvor du har rig mulighed for at se havets livlige dyreliv.

Du kan både tage et dykkerkursus og dermed få mulighed for at dykke lidt længere ned i havets dyb og opleve et anderledes dyreliv, men det er også muligt at spænde en mindre kompliceret snorkel på og opleve havet fra overfladen.

Egypten har nogle af de bedste dykkersteder i Rødehavet og hele verden, hvilket betyder, at man er garanteret et fantastisk dyk. Selvom dykning er populært i landet, ligger flere koralrev stadig næsten uberørte hen, hvilket sikrer et helt fantastisk marineliv med mange forskellige spændende fisk – så mange, at du vil få oplevelsen af at dykke i et akvarium.

 

Kairo

I den travle og turistbefærdede by kan du se Sfinxen og opleve den oldgamle ægyptiske arkitektur, som man er nødt til at opleve, når man er i landet.

Herfra kan du også se Nilen og måske endda tage et krydstogt eller en sejltur på den gevaldige flod, der bugter sig ned gennem Egypten. Det er en kæmpe oplevelse, og helt sikkert ikke noget, man kan være foruden på en rejse til Egypten.