Med sine enestående landskaber, fossende levadaer, klippeberigede og frodige natur og ikke mindst en pulserende hovedstad i rivende udvikling er Madeira en udsøgt destination for en globetrotter, der ønsker at opleve det lille paradis til fods.

Madeira, som er en portugisisk ø beliggende i det østlige Atlanterhav, har en masse forskellige begivenheder at byde på lige fra bjergvandringer til golf og shopping. Madeira er samtidig en relativ lille ø, hvorfor det er en særdeles velegnet destination at opleve fra et vandrende perspektiv.

Det bakkede landskab og den skønne natur indbyder til en vandretur på Madeira , der båder rummer vandredestinationer for nybegyndere og garvede vandrere. Madeira er en gammel vulkan ø, der med sit blide klima og massive bjerge er enhver vandrers paradis. Du kan f.eks. på Spies Rejser se deres store udvalg af rejser til bl.a. Madeira.

Levadavandringer

Levadaerne, der i øvrigt opleves bedst til fods iført et par solide vandresko, er en af hovedattraktionerne for Madeiras besøgende. Levadavandringer byder dels på en historisk fortælling om levadaerne, der blev bygget i helt tilbage i det sekstende århundrede og i dag tjener til det formål at levere vand til hele øen. Derudover skulle levadavandringerne være et utrolig smukt syn, der vil føre dig gennem Madeiras fantastiske natur.

Pico do Ariero

Fra bjergtoppen Pico do Ariero kan du opleve den betagende udsigt udover hele Madeira, der med 1800 meters højde primært er en bedrift for den stabile vandrer, der har bentøjet i orden. Fra bjergtoppen er det muligt at vandre videre ned til den specielle skov Laurisilva, der er en helt særlig skovtype, der den dag i dag er fredet dens særlige eksistens taget i betragtning.

Nonnernes dal

Foruden en barsk historie om piratplyndringer gemmer Nonnernes dal, der er omringede af stejle bjerge, på en lille landsby, der fremstiller den anerkendte Madeira vin og kastanjetræer, der bl.a. bruges til at producere kastanjelikør.

Den kulturelle faktor og landskabets naturlige udfoldelser formentlig dannet ved et vulkansk udbrud er bestemt et besøg værd, når du opholder dig på Madeira.

Vestkysten

Det er også muligt at vandre langs vestkysten, hvor man både kan opleve henholdsvis en lille fiskerby og havneby samt den fascinerende udsigt udover Atlanterhavet og klippevæggen Kap Vende Om.