Gran Canaria – strande, ørken og flot natur
Europa

Gran Canaria – strande, ørken og flot natur

Mange danskere rejser hvert år til Gran Canaria på sommerferie, da man her på De Kanariske Øer kan opleve dels en normal afslappende luksusferie på hotel langs strandkanten, men de mere eventyrlystne kan også opleve specielle naturfænomener på stedet. Man bør i hvert fald tage på en tur til vulkankrateret Caldera de Bandama, som er det største af sin slags på Gran Canaria.

Dette vulkankrater ligger omkring 15 km syd for hovedstaden Las Palmas. Stedet er sjovt nok opkaldt efter den hollandske købmand Daniel Van Dame, der i det 16. århundrede dyrkede vin på den næringsrige jordbund i krateret. Vulkankrateret er mere end200 m dybt, og mere end 1.000 m i bredden, og man får den bedste udsigt ved at besøge udsigtspunktet Pico de Bandama.

Her befinder man sig i 569 meters højde på en naturligt anlagt platform, hvorfra man har en perfekt udsigt over Caldera de Bandama og resten af Grand Canaria. På stedet kan man også se det mangfoldige dyreliv samt en fantastisk flora.

Hvad kan man opleve på Gran Canaria?

 

  • Bortset fra de helt fantastiske naturfænomener, så er Gran Canaria generelt et turiststed, så her vrimler det med tilbud til turisterne med forlystelsesparker, strande, vandsportsaktiviteter, så alle kan få en fornøjelig ferie i dette paradis, som især kan begejstre med sine særprægede fuglearter, de mange planter og bevoksninger samt den underskønne natur.
  • Inde i storbyerne kan man foretage mange billige indkøb i butikkerne, og man kan nyde den afslappede spanske stil samt deres herlige mad på restauranterne. Man kan finde flere grønne områder på Gran Canaria som eksempel palmernes dal i Fataga.
  • Vejene i området er meget svingende, og det samme er de i bjergene, så man skal være varsom i trafikken. Man kan besøge de små fiskerlandsbyer, der ikke lever af turismen, og her lever man som for mange hundrede år siden.
  • Maspalomas-ørkenen er et must. Det er et naturfønomen og en seværdighed, som man så absolut ikke må gå glip af, når man tager til Gran Canaria. Alt sandet kommer fra Sahara og er blæst til øen med Scirocco-vinden. Ørkenen fylder 400 hektarer, og kan enten opleves til fods eller på en kamelryg.

Maden på Gran Canaria

Øen er en del af Spanien, så nationalretten er paella, men mange spiser også tapas, som består af mange små lokale retter. Man kan dog også spise suppe, kylling, bøf, lasagne eller fisk. Man brygger en del spiritus på øen, og det er fortrinsvist rom, der er populært. I byen Arucas ligger Fabríca de Ron Arehucas, som er en stor romfabrik. Her fremstiller man 16 forskellige drikke, og det er især rom og likør. Man tilsætter forskellige smagsvarianter af både banan, kaffe, chokolade og citron.

Her kan man frit få lov til at prøvesmage varianterne, før man kan shoppe løs i fabrikkens butik. Man kan også betragte de kendte hulemalerier, som er lavet af øens oprindelige befolkning. Man kan besøge en monolit ved navn Roque Nublo, som faktisk er en skyskraberklippe med kanon god udsigt fra klippetoppen. Man kan rejse til Grand Canaria med mange rejseselskaber, og man kan eventuelt tilføje et hotel og forplejning til flybilletten, og de billigste priser finder man online på nettet.

De store rejseselskaber køber flest rejser, så de har oftest de bedste tilbud. Man bør tjekke Spies Rejser, som har et stort udvalg af billige rejser til Gran Canaria. Det er nemt og hurtigt på hjemmesiden at se de forskellige destinationer, datoer og priser, og der findes endda tilbud og afbudsrejser, som kan gøre ferien endnu billigere.

Du besøgte også...

Oplev Wales’ vilde natur og kulturskatte

Oplev nordlyset i Sverige

Tag på hvalsafari i Norge

Tag på opdagelse i Danmarks smukke natur

Færøerne: Disse ting skal du opleve

Globetrotting

Copyright © Globetrotting.dk