Bæredygtige rejser og CO2-kvoter bliver en større og større del af debatten omkring rejser og klimahensyn. Men hvordan rejser man mere bæredygtigt, og kan det overhovedet lade sig gøre? Hvis du gerne vil formindske dit CO2-aftryk, når du rejser, kan du læse indlægget her, hvor vi bringer 5 tips til at rejse mere bæredygtigt.

Hvordan rejser du mere bæredygtigt?

1. Tag på færre ferier og rejser

En af de helt hårde at sluge som inkarneret globetrotter er, at du kan formindske dit CO2 aftryk ved at tage på færre men længere ferier. Ved at tage på færre ferier, sparer du på transporten, som er den helt store CO2 synder.

Når nu du er i gang med at tage på færre rejser, kan du lige så godt rejse til byer, der i forvejen har fokus på klimaet og gør noget aktivt for det.

2. Udforsk Danmark

Tip nummer 2 går på, at du skal holde ferie tættere på, hvor du bor. Det giver anledning til, at du kan gå i gang med at udforske vores eget skønne og smukke land i stedet for.

Danmark har en helt fantastisk kyststrækning, så der er masser at udforske for en sand globetrotter som dig.

3. Flyv med nye fly

Når og hvis du skal på en rejse, der kræver, at du rejser med fly, skal du prøve at vælge et flyselskab med nye fly. De nye flytyper belaster klimaet noget mindre end de gamle fly. Så her kan du gøre klimaet en tjeneste, når nu du alligevel skal flyve.

4. Vær miljøbevidst der hvor du er

Når du ankommer til din destination, kan du sørge for at sætte så få aftryk som overhovedet muligt. Det vil sige, at du skal sørge for at slukke lyset, når du forlader hotellet, spar på vandet, aflever plastikflasker og lignende til genbrug og hav din egen shampoo med.

Sig desuden også nej til at få skiftet håndklæder hver dag og til daglig rengøring. Det er spild af ressourcer, da du i bund og grund ikke har brug for det.

Man siger, at mange bække små gør stå å, og det er også tilfældet her.