Asien er en naturskøn og billig verdensdel at rejse rundt i. Dog er det en del anderledes at rejse rundt her sammenlignet med Europa og USA. I indlægget her fortæller vi dig, hvad du skal være ekstra opmærksom på, når du backpacker i Asien.

Skjul dine dyre smykker

Mange backpackervenlige lande i Asien såsom Laos, Cambodja, Thailand, Filippinerne med mere er fattige lande. Det betyder derfor, at du er nødt til at vise ekstra forsigtighed i forhold til dine værdier. Bare fordi befolkningen er fattig, er det naturligvis ikke ensbetydende med, at de stjæler. Men, som herhjemme findes der nogle sjæle, som er nemme at friste – og det kan du i højere grad undgå at gøre ved at lade være med at vise dine værdier frem.

Fordel pengene forskellige steder

Et rigtig godt tip når du backpacker i Asien er, at du sørger for at fordele dine kontanter forskellige steder på dig. De fleste steder tager de ikke imod andet end kontanter, og derfor er du nødt til hele tiden at have kontanter på dig.

For at undgå at alle dine penge bliver stjålet ved et tyveri af f.eks. din bæltetaske, er det en rigtig god ide, at du fordeler dine penge i skjulte lommer på dig selv og i dine tasker. Det minimerer risikoen for, at du mister alle dine penge under et tyveri.

Prut om priserne

En tredje ting som du skal være godt opmærksom på, er de priser, du bliver givet, når du handler, skal tage en tuk tuk og lignende. De lokale vil helst gerne prøve at se, om ikke de kan lokke lidt ekstra knaster ud af de rige turister – og derfor er den første pris, du bliver givet som regel langt over, hvad de egentligt gerne vil have for det, eller hvad de lokale selv giver.

En hovedregel er, at du skal prøve at få dem til at skære 50% af prisen. Så ender du som regel på et fair niveau.