Det er fedt at rejse ud i verden og få oplevet en masse. Men, det hele er ikke lutter gode dage, da der på en længerevarende backpackerrejse kan opstå sygdom, hvis ikke du passer på. I indlægget her kan du få vores tips til, hvordan du undgår at blive syg på din rejse.

Uanset hvad du skal opleve på din backpackerrejse, er én ting i hvert fald helt sikker: du gider ikke bruge din tid på maveonde, opkast og diarré – for det er spild af tid. Så hvordan undgår du det bedst muligt?

1. Spis ikke salater og frugter med skræl

En af de største faldgruber for turister er lækre salater og frugter, som ikke er skrællet. Er ingredienserne i salaten skyllet med vand fra vandhanen, er der stor sandsynlighed for, at du kommer til at lide af maveonde. Bakterierne er nogle helt andre, end hvad der findes i det danske drikkevand, og passer du ikke på, kan du meget nemt få en omgang diarré.

Sørg desuden for at skylle frugter med skræl grundigt, inden du spiser dem (med rent drikkevand). Det bedste vil naturligvis være at spise dem uden skræl, da det minimerer risikoen for maveonde gevaldigt.

2. Sig nej tak til isterninger

En ting som mange backpackere og andre rejsende heller ikke tænker over, er isterningerne i deres sodavand eller drink. Hvis du helst ikke vil undvære isterningerne, er det vigtigt, at du sørger for at finde ud af, om isterningerne er lavet af rent drikkevand eller vand fra hanen.

Ellers er det meste sikre altså at undvære. Isterninger med vand fra vandhanen kan nemlig give en god omgang diarré.

3. Sprit hænderne ofte

Når du backpacker, er det rigtig vigtigt at holde styr på din hygiejne for at undgå at blive syg eller dårlig. Hav altid en håndsprit i rejsestørrelse med dig i bæltetasken, så du altid har mulighed for at spritte hænderne. Så minimerer du om noget risikoen for at skulle lægge dig syg.