Storbyen Lyon er en ukendt ferieperle
Europa

Storbyen Lyon er en ukendt ferieperle

Frankrig er faktisk det mest besøgte ferieland i hele verden, men når snakken går om rejsedestinationer, så nævner de fleste Paris, Marseilles, Nice, Bordeaux og Champagnedistrikterne, men ikke mange har besøgt storbyen Lyon, som i virkeligheden har masser af berømte turistattraktioner at byde på.

Lyon er en ferieperle men stadig ret ukendt ude i den store verden, men i denne artikel fokuseres der på at beskrive Lyons mange tilbud. Så man behøves altså ikke rejse til Kina, Himalaya eller til Sydamerika eller Australien for at opleve verden, når mange unikke ting kan opleves tæt ved Danmark.

Lyon er gastronomiens hovedstad

Det franske køkken er berømt overalt i verden, og Lyon kaldes faktisk for den gastronomiske hovedstad i Frankrig, da byen både er fødested for nouvelle cuisine samt hjemsted for den berømte bouchon. På den måde bliver Lyon til et vigtigt turistmål for gourmeter og madelskere.

Man bør i det mindste prøve det lækre Lyonnais cuisine med en traditionel bouchon, hvor menuerne er meget rige på kød, selvom quenelles (gedekød) også bliver højt værdsat i byens kulinariske madshow. Man bør måske lige advares mod delikatessen ”fromage dangereux”, der nemlig tilbringer hele to år i modning, så den er meget stærk i smagen.

Man bør prøve et besøg på en af Paul Bocuses berømte restauranter, der er kendt for at levere Lyons grand fromage blandt byens madkonger. Man kan købe hans råvarer en del billigere ved Paul Bocuse Les Halles, hvor de forskellige restauranter alligevel køber hans produkter. Her kan man desuden få masser af gratis smagsprøver på lækre oste.

Kendte turistattraktioner og seværdigheder

De mest kendte seværdigheder i Lyon er disse:

  • Lyons gamle bydel er UNESCO World Heritage Site.
  • På cykeltur på de brede og sikre cykelstier langs floderne Rhône og Saône.
  • Parken Le Parc de la Tête d'Or har også en idyllisk sø samt en zoo.
  • Kirken La Basilique Notre Dame de Fourvière.
  • Det velbevarede romerske amfiteater Fourvière med plads til 10.000.
  • Shoppinggaden Croix Rousse med hippe butikker og caféer.
  • Lyon Katedralen på Place Saint-Jean.

Du besøgte også...

Oplev Wales’ vilde natur og kulturskatte

Oplev nordlyset i Sverige

Tag på hvalsafari i Norge

Tag på opdagelse i Danmarks smukke natur

Færøerne: Disse ting skal du opleve

Globetrotting

Copyright © Globetrotting.dk