Charterferie – Sådan planlægger du den
Europa

Charterferie – Sådan planlægger du den

En charterferie kan være en dejlig oplevelse for familien. Og det er især en god idé at tage på sådan en slags ferie, hvis du har små børn. Skift altanen ud med en ferie, hvor du er sikker på varmt badevand, en anderledes natur og et spændende miljø i en fremmed kultur, og giv dig selv og dine kære en oplevelse for livet.

Mulighederne er mange. Fra Thailand til Grækenland – og alt derimellem. Men fælles for oplevelsen er, at den på forhånd er planlagt således, at du ikke skal bekymre dig om praktiske detaljer, men i stedet kan bruge al din energi på at nyde stedet og din familie.

Inden I bestiller ferien, kan I sammen tale om, hvor I gerne vil hen. Hvis I har meget små børn, er det også praktisk at have øje for, hvor lang flyveturen er. Det er ikke altid en stor oplevelse at bruge 20 timer på at komme til Thailand med en baby på 10 måneder, som hellere vil være hjemme.

Værelse med udsigt

Når du skal bestille en charterferie, kan det bedst betale sig at gøre det online. Det er der flere grunde til. For det første giver mange rejseselskaber rabat, hvis du selv bestiller rejsen via deres hjemmeside. Og for det andet kan du i ro og mag foran computeren finde det sted i verden, som på bedste vis svarer til den pris og de behov, I har som familie.

Måske ønsker I en charterferie med All-In – altså en ferie, hvor I på forhånd har betalt for mad og drikke og gratis kan forsyne jer dagen lang uden at skulle tænke på at have pungen frem. Det er en særdeles fin løsning, hvis du har børn. Børn spiser nemlig mange is, og hvad er bedre end at kunne få den ene efter den anden is uden at skulle tænke på, at de koster penge?

I kan også på denne måde finde det hotel og det værelse, I helst vil bo på. Måske foretrækker I at bo et sted, hvor stranden er meget tæt på. Eller også vægter I i højere grad muligheden for at kunne gå ud og nyde byen om aftenen. I bestemmer selv.

Tag på udflugter i lokalområdet

Når du kommer til et andet land, skal du gøre dig selv den tjeneste at tage på en udflugt eller to. Selvom eksempelvis Grækenland ikke er så langt væk, er der på mange af øerne gode muligheder for at opleve en unik kultur, hvor du med egne øjne kan se, hvordan livet leves helt anderledes, end det du er vant til hjemme i Danmark.

En af fordelene ved at tage på charterferie er, at du hele tiden er i trygge hænder. Der er altid en guide eller to på hotellerne, som kan være behjælpelig med at fortælle dig, hvad du skal se og hvorfor. Benyt dig af deres gode råd, og få på den måde en ekstra oplevelse med hjem.

Nyd den gode mad – men pas på maven

Danskere går op i mad. Og selvom de fleste feriesteder tilbyder mad, som du kender den hjemmefra, er der alligevel noget spændende ved at prøve noget nyt. En udfordring af smagsløgene er altid en god oplevelse, og selvom maden virker fremmedartet, snyder du dig selv, hvis du ikke prøver noget nyt.

Husk blot på, at din mave kan være sart. Frisk frugt og grønt bør vaskes grundigt, inden du spiser det. Og hvis du kan tage skrællen af eksempelvis et æble, bør du gøre det. Hvis din mave bliver udsat for fremmedartede bakterier, kan den reagere på en uhensigtsmæssig måde. Og det er ikke skægt at bruge ferien på at have ondt i maven. Brug eventuelt yoghurt til at neutralisere den anderledes mad og skab balance i maven.

Men hvis du bruger din sunde fornuft og holder dig til at spise den mad, som er forberedt på en ordentlig og hygiejnisk forsvarlig måde, så er der kun en meget ringe risiko for, at du kommer galt afsted. Så frem med computeren, tal med din familie, og find ud af, hvor I har lyst til at rejse hen. I har alle muligheder for sammen at få en oplevelse, I vil glædes over i mange år.

Du besøgte også...

Oplev Wales’ vilde natur og kulturskatte

Oplev nordlyset i Sverige

Tag på hvalsafari i Norge

Tag på opdagelse i Danmarks smukke natur

Færøerne: Disse ting skal du opleve

Globetrotting

Copyright © Globetrotting.dk