Er du en inkarneret globetrotter, men har du ikke lige pt. et budget til en lækker jordomrejse, så er Side Tyrkiet et oplagt sted for dig at tage hen, hvis du gerne vil opleve noget nyt og spændende! Det tager ikke så hårdt på pengepungen – men, det betyder ikke, at du ikke får noget for pengene! For Side er en ganske fantastisk ferieby, som både rummer det moderne og det traditionelle.

Udforsk Side, Tyrkiet

Det som er ganske specielt ved side, er at der ligger moderne kaffebarer side om side med antikke tempelruiner, hvilket jeg tænker er noget for en globetrotter! Ydermere er der to strande på hver sin side af halvøen med den gamle bydel – lækkert ikke? Sammen med levende shoppinggader, hyggelige restauranter og musikbarer, danner den en badeby med en skøn atmosfære, som er lige til at blive forelsket i. Side ligger på Tyrkiets solrige middelhavskyst, midt imellem Alanya og storbyen Antalya. Så uanset om du som globetrotter søger afslapning, kulturhistorie eller natteliv, så kan du finde det alt sammen i Side!

Vejret i Side

I forhold til vejret er der ikke så meget at bekymre sig om, da der i perioden maj-oktober befinder sig en yderst behagelig varme over Antalyakysten på 25-34 grader. Det er perfekt vejr til at udforske de gamle historiske bygninger, som Side rummer over. Ønsker du ligeledes en dag ved stranden eller poolen, må man sige, at vejret også er perfekt til dette formål. Så det skal ikke være vejret der afgør, om du skal af sted eller ej – for det er ganske tilfredsstillende!

Side Tyrkiet shopping!

Det er ikke til at komme udenom, at en rejse til Tyrkiet selvfølgelig bør krydres med en god portion osen og shopping i de livlige basarer og handelsstrøg – det hører ganske enkelt med til en rejse som denne. Sørg endelig for at sætte god tid af til at indsnuse den orientalske atmosfære i selskab med tæpper, smykker, lædervarer, kashmir sjaler, krydderier, vandpiber, kopivarer og andre varer som et sultent basarhjerte kan tænkes at begære. Det er lige noget for en inkarneret globetrotter, som er sulten på rige oplevelser!

Så tag på en rejse til Side med afslapning og spænding i ét – du vil elske det!