Oplev hele verden med afbudsrejser
Billige rejser og sparetips

Oplev hele verden med afbudsrejser

Der bor en rejselysten globetrotter inden i de fleste af os. Men hvorfor rejser vi så ikke jorden rundt hele tiden? Årsagen er naturligvis, at kun de færreste har råd til at betale rejseomkostningerne til så mange rejser. Det vil sige, at både tiden og økonomien sætter nogle praktiske grænser for vores rejselyst. Vi ville højst sandsynligt rejse mere, end vi gør nu, hvis vi havde økonomien til det, da vi nødvendigvis må bruge al vores resterende tid til at passe på et job i en stressende hverdag. Men nu kommer der en smart mulighed for at rejse rundt omkring i verden til lavpris, og løsningen hedder billige afbudsrejser.

Hvad er afbudsrejser for noget?

Afbudsrejser er de sæder i flyet, som flyselskabet har i overskud 1-2 dage før rejsens starttidspunkt. Flyselskaberne ved udmærket godt, at der normalt kommer nogle få procentafbestillinger i sidste øjeblik, så derfor overbooker man faktisk flyene med denne størrelse, så puslespillet alligevel går op i sidste ende. Systemet er ikke fuldkomment, og undertiden er der brug for reguleringer, så alle bliver tilfredse. Hvis frafaldet er meget lille, så er der måske solgt for mange flybilletter til rejsen, og man vil forsøge at give enkelte passagerer en anden mulighed for en anden rejse. Den nemme løsning er at flytte folk i flyet over til en anden kategori, således man kan rykkes fra økonomi klassen op på business eller 1. klasse uden merpris, eller man kan rykkes den anden vej men med en klækkelig prisreduktion. Man kan undertiden blive nødt til at afvise de overbookede passagerer, som anvises en tilsvarende billet til en anden afgang. Enkelte gange kan dette udmunde i en erstatningssag, men så er det også enden på dette problem. I det lange løb vinder alle noget på den model, at man udbyder de overskydende sæder i flyet til dem, som kan komme med flyet med meget kort varsel. Flyselskabet er jo bedre tjent ved, at de får halv pris eller mere for de tomme sæder, idet flyet i værste fald må flyve med tomme sæder.

Hvordan kan billige afbudsrejser betyde noget for dig?

Hvis du har en fleksibel hverdag, job og familie, så er det sikkert muligt for mange at gøre sig klar til afgang indenfor et par døgn, hvis det rigtige rejsetilbud pludselig dukkede op. Ikke alle kan gøre sig klar til en lang flyrejse med så kort varsel, da mange ting skal bringes i orden inden afgangen. Men hvis det lige er noget for dig at rejse ud i verden og opleve fremmede kulturer, men økonomien er den største forhindring, så er afbudsrejser lige sagen for dig. Flere af de største rejsebureauer har hjemmesider med informationer om deres billige afbudsrejser, og man kan modtage nyhedsbreve med deres tilbud, og deres øjeblikkelig tilbud står ofte inde på hjemmesiden, men måske er tilbuddet væk i morgen, så man skal være hurtig til at tage en beslutning. Prøv for eksempel at tjekke online bureauet Sunweb, som er specialist i flyvninger i Europa til lavpris, for de en hjemmeside med billige afbudsrejser. Man kan naturligvis opleve globetrotterdrømmen og rejse jorden rundt, men man starter ofte med at udforske den lokale verdensdel dvs. Europa. Nu kan to personer få en flybillet til Kreta med hotelophold i en uge for en samlet pris på under 1600 kr. altså 800 kr. pr. person. Det må siges at være en økonomisk fornuftig pris. Man kan også finde tilbud på all inclusive med store rabatter, og det smarte ved disse er, at man derved får rabatten på både flyet, hotellet samt maden på ferien.

 

Du besøgte også...

Tips: Hvordan sparer du op til en backpackerrejse?

Du kan låne penge til en drømmerejse jorden rundt

Sunweb rejser – Anmeldelse og sparetips

Vil du ryge eller rejse?

Billige afbudsrejser til Mallorca på nettet

Globetrotting

Copyright © Globetrotting.dk