5 tilfældige ting du bør vide om Mexico
Inspiration til rejsen

5 tilfældige ting du bør vide om Mexico

Forleden faldt jeg over en artikelserie med små finurlige fakta om udvalgte lande. Her på siden vil jeg dele de bedste og mindst kendte af disse 5 fakta artikler, selvfølgelig genskrevet på dansk.

1: Maya kalenderen

Maya kalenderen er delvist baseret på en gentagende 20 dags cyklus hvor hver dag regnes som særlig gunstig for særlige handlinger, såsom astronomi, kærlighed eller til at fange en tyv på.

2: Dia de los Muertos

De dødes dag er en af de mest farverige af Mexicos mange gode festivaler. Overalt i hele landet bygges der altre til ære for de døde og der sælges en lang række pyntegenstande med døden som tema.

3: Mezcal

Tequilas storebror forberedes med en særlig orm inden i der ifølge rygter skulle give alkoholen et ekstra spark.

4: Natur

Mexico er et af verdens mest natur rige lande og landet byder på ca. en tiendedel af alle verdens pattedyr, sommerfugle, fugle og øgler selvom det kun udgør 1 procent af jordens overflade.

5: Sprog og mad

De mange Mexicanske indianer sprog har givet os mange af de ”mad” ord vi bruger til dagligt. Eksempelvis chili, tomat, ahuacatl (avokado) og xocolatl (chokolade). Avokado betyder rent faktisk testikel, hvilket måske giver god mening formen taget i betragtning.

En af de mest berømte mexicanske retter er selvfølgelig chili con carne. Du kan finde masser af gode opskrifter på netop denne mexicanske klassikser i Femina på denne side http://www.femina.dk/tags/chili-con-carne

Hvis du har flere sjove oplysninger om Mexico eller hvis du har nogle gode rejse anekdoter at dele ud af må du hellere end gerne dele dem med os her på siden.


Del

Du besøgte også...

Tenerife – solskinsøen i Atlanterhavet

Sådan skriver du rejsedagbog

Bliv klar til den fede ferie

Praktiske råd til rejsen

Spændende oplevelser på rejser til Montenegro

Globetrotting

Copyright © Globetrotting.dk