Det er fedt at komme ud og backpacke og opleve en masse spændende ting, som du ellers ikke vil opleve ved at være derhjemme. Men det er ikke helt gratis at komme ud og backpacke – heller ikke selvom du planlægger at skulle bo på de billigste hostels og sovesale. Oplevelser, mad og transport koster, så hvordan får du nemt og hurtigt sparet penge op til din kommende backpackerrejse?

1. Drop byturene

En af de steder hvor du virkelig kan gøre en forskel på din opsparing er byture. For de hiver hurtigt alt for mange penge ud af din pung – penge som du kunne have brugt på overnatning i flere dage eller måske til mad i en hel uge?

Er du vant til at gå meget i byen, kan du nemt og hurtigt spare en god slat penge op ved ikke at tage afsted og i stedet blive hjemme og hygge på en anden måde med vennerne.

2. Shop mindre

Udover at være rigtig godt for miljøet, så er det også rigtig godt for din pengepung at holde igen med shopping. Der ryger hurtigt 500 kroner eller meget mere på en enkelt shoppingtur, så hvorfor ikke bare lade være?

Når du skal ud at backpacke, kommer du alligevel ikke til at bruge et par pæne bukser eller en glimmertop – for det er ikke særlig praktisk. Så hold igen og vent med det, til du kommer hjem igen. For du bliver mere glad for at kunne bruge pengene på din rejse i stedet for på garderoben.

3. Hold dig til en madplan

Et helt tredje sted du kan spare penge (hvis du bor hjemme), er ved at lave en madplan, som du kan planlægge dine indkøb efter. Det sparer dig for mange impulskøb og fejlkøb, hvilket i sidste ende giver dig en del mere at komme efter på opsparingen.

Så køb kun det du har brug for, og som du har stående på din indkøbsseddel – for det kan nemt spare dig for et par hundrede kroner om ugen.