Regn og blæst er noget af det, som man ikke helt kan undgå her i det danske land, og det gælder hele året rundt. Vejret er utilregneligt i Danmark, og derfor vælger rigtig mange at tage på ferie til udlandet. Hvis man længes efter solens varme stråler, uendelige lækre sandstrande og en flugt fra det danske vejr, er Thailand en oplagt rejsedestination. Især hvis det er planen at tage afsted sammen med familien. Der er næsten ikke noget bedre end at opleve verden sammen med dem, man holder af.

Derfor er familieferier skønne, og desuden får man masser af kvalitetstid, så man kan komme lidt tættere på hinanden. Når man tager på ferie, er det vigtigt, at man har det rigtige udstyr med, og det gælder især, hvis der er børn med. Desuden er det en god ide, at man har en lille fornemmelse af, hvad Thailand egentlig er for et sted, før man rejser afsted. Læs med her og få inspiration til pakkelisten og rejsens indhold.

Det rigtige udstyr

Inden man drager ud i den store verden, er det vigtigt, at man har styr på udstyret. Når det er en familieferie, man skal afsted på, er det mange gange afslapning, som turen drejer sig om. Derfor er der ingen grund til at slæbe vandresko og andet i den stil med. Thailand har en temperatur i løbet af hele året, der ligger mellem 30 og 35 grader, og derfor vil man ikke få brug for meget andet tøj end sommer-, badetøj og sandaler. En rygsæk er også en god ide, både til børn og voksne, især hvis man gerne vil ud på dagsture. Køb fjællræven rygsæk til børn.

Til sine børn er det vigtigt, at man tager solbriller og -hat med, da små børn har en meget følsom hud, og desuden er det heller ikke sjovt at have et solskoldet barn med på sådan en tur. Derudover er det meget vigtigt, at man får solcreme med, og det må meget gerne være faktor 50. Man kan få nogle, der er produceret specielt til børn, og det er uden tvivl sådan nogle, man skal have fat i. Skulle det ske, at en af jer bliver solskoldet, er det også en god idé at have aftersun eller aloevera med.

Oplevelser i Thailand

Går turen til Thailand, så vil det være synd, hvis ikke man får oplevet nogle af de mange fantastiske seværdigheder, landet har at byde på. Men, Thailand er stort, og derfor kan det være svært at overskue, hvilke steder man skal besøge. Men, der er hjælp at hente i listen nedenfor:

  • Khao Sok. Er en af verdens ældste regnskove, og ligger i det sydlige Thailand.
  • Chiang Mai. Byder på The Night Bazaar, som er en af byens mest populære seværdigheder. Byen ligger i Nordthailand, og er omgivet af bjerge, søer og floder, som man ligeledes bør tage sig tid til at udforske.
  • De flydende markeder. Er en sjov oplevelse, hvis man vil opleve lidt kultur. Dog bruges det nu mest for turisternes skyld, men mens man bliver sejlet rundt, kan man godt fornemme traditionerne og den autentiske stemning.
  • Thai-Burma jernbanen. Strækker sig på 415 kilometer, og har eksisteret siden 2. verdenskrig. Den blev bygget af japanske krigsfanger, da japanerne ville bruge den som en hurtig forsyningsrute. Da mange krigsfanger mistede livet under tilblivelsen af jernbanen, har den fået tilnavnet “Dødens jernbane”.
  • Trekking i Nordthailand. Her bugner det med smuk natur, og man finder alt lige fra smukke vandfald til elefanter og andre fascinerende dyr. Der lever fortsat stammefolk i bjergene, og dem vil man også få mulighed for at støde på under en trekkingtur i Nordthailand.

Hvorfor Thailand?

Der er mange grunde til, at man skal vælge Thailand som destinationen for sin familieferie.

  • For det første er der varmt året rundt. Dog bør man planlægge sin rejse efter årstiden, da det er forskudt, hvornår det er regn- og tørkeperiode i den østlige og vestlige del af landet.
  • For det andet er landet kendt for sin imødekommende befolkning. Det vil derfor altid være muligt at få hjælp eller råd fra en lokal, hvis man er i tvivl om noget.
  • For det tredje er der masser af ting at se, da landet er meget kulturrigt og har en skøn natur. I vil altså ikke komme til at kede jer på en tur til Thailand.
  • For det fjerde er prisniveauet forholdsvist lavt, hvilket kan komme mange børnefamilier til gode. Toptours tilbyder rejser til Thailand, så det er bare med at komme afsted.