Hvis du går med tankerne om at rejse til Australien, er der kun ét at sige: gør det! Australien er et fantastisk land, og det samme gælder for Cairns, som byder på alt lige fra et verdensberømt rev til en fascinerende regnskov. Hvad du skal opleve i Cairns, kan du læse mere om i indlægget her.

Dykning eller snorkling på Great Barrier Reef

Du kan ikke tage til Australien uden at dykke eller snorkle på det, der er kendt som verdens største levende organisme på Jorden! Alene det i sig selv er grund nok til at sætte den øverst på oplevelseslisten.

Der er mange gode muligheder for at komme afsted på en dagstur (eller på flerdagsture), da der er mange operatører. Prisen hos dem alle er cirka den samme og inkluderer typisk også de samme services. Regn gerne med en pris på 1.000-1.500 kroner for en dagstur.

Vandfald og regnskov i Kuranda

Kun 20 minutters kørsel fra Cairns ligger Kuranda, som er en lille by og naturområde i bjergene. I selve byen finder du butikker, caféer og et hyggeligt marked, som sælger alt lige fra kænguruskind og tasker til bælter og tasker lavet af alligatorskind.

Derudover finder du også et af de flotteste vandfald i Queensland – nemlig Barron Falls. Når regnsæsonen begynder at sætte ind, giver det masser af vand og kraft til det enorme vandfald. Du kan opleve det helt tæt på med Skyrail, hvis du er ekstra eventyrlysten.

Daintree og Cape Tribulation

Rigtig mange rejsende burger Cairns som udgangspunkt for at besøge regnskoven Daintree og Cape Tribulation, som er der, hvor regnskoven møder koralrevet som det eneste sted i verden.

Det ligger et par timers kørsel fra Cairns, men der er mange operatører, der arrangerer heldags- og flerdagsture dertil. Derfor kan du have Cairns som en tryg base til de ting, som du ikke vil slæbe med derop.