Færøerne er et magisk og eventyrligt sted, hvor du i løbet af blot én enkelt dag kan opleve alle årets fire årstider. Det gør det bjergrige land til et yndet rejsemål for backpackere og andre outdoor folk, som ikke rejser for at få varme og sol.

Hvad skal du opleve på Færøerne?

1. Saksun – et nærmest guddommeligt sted

Saksun, på hovedøen Streymoy, er for mange et af de smukkeste steder på jorden. Det ligger helt derude, hvor kragerne normalt vender – for Saksun består ikke af mere end et par håndfulde huse og en masse får.

Til gengæld byder bygden på den smukkeste lagune, et brusende vandfald samt en udsigt, du sjældent finder andre steder. Tag hertil uden for højsæsonen, da du så kan være heldig at have det hele for dig selv.

2. Kirkjubøur

Kirkjubøur ligger kun cirka 11 kilometer fra Færøernes hovedstad, Tórshavn. Bygden er Færøernes vigtigste historiske sted, da den var bispesæde gennem middelalderen – med andre ord var bygden landets kulturelle centrum.

Udover en fantastisk udsigt finder du også græstægte huse, fjelde og ruiner fra middelalderen. Kan du godt lide kulturelle oplevelser, er Kirkjubøur derfor værd at tage forbi.

3. Mykines

Mykines er den vestligste ø på Færøerne og her findes kun én bygd: Mykinesbygden. Backpackere og andre turister kommer for at opleve øens storslåede og enestående natur samt fuglefjeldene, hvor du blandt andet kan komme helt tæt på de flotte søpapegøjer. Selvom der ikke findes meget på Mykines er det hele turen værd alene på grund af den fantastiske natur.