Som du sikkert kan huske fra din skolegang, har din dansklærer garanteret på et eller andet tidspunkt fortalt, at H.C. Andersen engang sagde, at “at rejse er at leve”. Og han havde ret. Uanset om du blot skal en kort tur til et nærtliggende land eller til Afrika, er der ingen tvivl om, at du lige så stille kan mærke rejsefeberen begynde, når tiden for afgangen nærmer sig. Du ved nemlig godt, at du står over for nye oplevelser, som potentielt har kraften til at ændre dit liv. Det gør sig specielt gældende, hvis du skal ud at rejse i længere perioder, eller du måske har i sinde at begive dig ud på en rejse uden andet selskab end dit eget og de mennesker, du træffer, mens du rejser.

Hvor går rejsen hen?

Det er meget populært at rejse til Asien, og det er det af flere grunde. For det første kommer du langt væk hjemmefra, og for det andet kan du relativt let stifte bekendtskab med en helt ny og anderledes kultur. Det er nemlig altid spændende at se noget nyt, selvom det måske er lidt småt med kulturen i downtown Bangkok. Men Asien er meget mere end Bangkok og byens dekadente miljø, som ellers i øvrigt kan være et besøg værd. Du kan nemlig også besøge andre steder i Asien, hvor du kommer tættere på det oprindelige miljø og den kultur, som har kendetegnet Asien i mange år. Du skal faktisk bare en smule uden for Bangkok. Her finder du et helt andet miljø bestående af små landsbyer, hvor det næsten kan se ud som, at tiden er gået i stå.

Skal du rejse alene?

Udover at du skal finde du af, hvor rejsen skal gå hen, skal du også træffe en beslutning om, hvorvidt du ønsker at rejse alene, eller om du i højere grad gerne vil have selskab. Begge rejseformer har deres fordele og ulemper. Hvis du rejser alene, får du en maksimal grad af fleksibilitet, og du kan fuldstændigt selv bestemme, hvordan rejsen skal forme sig. Ulempen kan være, at du kan føle dig lidt alene i et kæmpestort land, og hvis du skulle havne i problemer eller blive syg, er det også irriterende ikke at have en rejsekammerat, som kan hjælpe dig. Der er ikke nogen tvivl om, at rejsen alene kan være med til at gøre dig mere selvstændig og indirekte forberede dig på at klare livet tilbage i Danmark bedre og mere modent.

Økonomi og lange rejser

Når du skal ud på en længere rejse, koster det naturligvis penge. Inden du tager afsted, skal du spendere lidt penge på at forberede dig. Sørg for at købe en god og praktisk rygsæk. Den skal passe til dig, da du kommer til at have den på ryggen i mange timer. Tag derfor ikke bare den første og bedste, men vælg med omhu. Du skal også bruge penge på at blive vaccineret. Alt afhængigt af hvor du skal hen, er der flere forskellige vacciner, du bør få. Inden du tager afsted, er det også en god idé, at du har gjort dig nogle overvejelser om, hvordan du skal bo og spise. Det er nemlig to poster i budgettet, som tager en del penge, og du vil hurtigt fortryde, hvis du ikke har forberedt dig ordentligt, og alle dine penge er væk efter to uger.

Bliv et klogere menneske

En rejse ud i verden er en oplagt mulighed for dig, hvis du både ønsker at blive klogere på verden og på dig selv. Her bliver du revet ud af de trygge rammer derhjemme, og du står pludselig overfor at skulle klare dig selv et fremmedartet sted på kloden. Måske er du lige gået ud af gymnasiet og ønsker at vente et år eller to med at læse videre. Så er det en god ide at bruge tiden på at udforske verden og i mødet med de fremmede mennesker og de ukendte kulturer opdage nye sider af dig selv, du aktivt kan bruge, når du kommer hjem. På den måde har du alletiders mulighed for at udvikle dig til et favnende og tolerant menneske – og Guderne skal vide, at det er mangelvare i disse dage.