På en kør-selv-ferie i Australien kan du helt selv bestemme ruten og tempoet, du vil tage den i. Hvad endnu bedre er, at du hver eneste dag selv kan vælge, hvad du har lyst til at opleve på din roadtrip. Du kan endda vælge at booke dig ind på et hostel i forvejen eller lade nysgerrigheden drive dig frem til den næste campingplads – alt imens du nyder den flotte natur.

Den helt store fordel ved at leje sin egen bil og tage på roadtrip er, at du kan komme helt ud i krogene i Australien, hvis det er det, du har lyst til. Det eneste problem bliver at bestemme dig for, hvad du gerne vil nå at opleve – for Australien er stort og bugner med oplevelser. En af de helt populære ruter i landet er østkysten – derfor får du en anbefalet liste over de steder, vi synes, du skal opleve.

Hvad skal jeg opleve på Australiens østkyst?

Hvad og hvor meget du skal opleve på dit roadtrip afgøres selvfølgelig af den tid, du har til rådighed. Men, her kommer et lille udpluk af de mange oplevelser, der er at tage af:

  • Melbourne. Det er oplagt at lande i Melbourne, hvis du gerne vil have hele østkysten med. Det er Australiens næststørste by, og har alt det en storby kan tilbyde.
  • Eden. Fra Melbourne til Eden er der et godt stykke vej, og du kan derfor sagtens finde oplevelser undervejs. Men, du bør køre op forbi Eden, hvor der mellem maj og november kan ses sydlige rethvaler og pukkehvaler. Det er en stor oplevelse, og er derfor køreturen værd.
  • Nowra – Batemans Bay. Hvis ikke du fik nok af pukkelhvalerne i Eden, er det oplagt at køre videre til Huskisson i Jervis Bay, hvor du kan tage på delfincruise. Fortsæt til Booderee National Park, hvor du kan dykke, leje havkajak eller se på fugleliv.
  • Sydney. Man kan ikke komme til Australien uden at opleve Sydney. Byen byder på Bondi og Manly Beach, operahuset og bådtur i Sydney Harbour.
  • Brisbane. Når du har oplevet det, du gerne vil i Sydney, er det oplagt at fortsætte videre til Brisbane. Undervejs kan du gøre holdt ved Byron Bay og Gold Coast, som begge er meget populære destinationer. I Brisbane er det helt store, at man kan se hvaler og delfiner ved Moreton Bay, og lider du ikke af højdeskræk, kan du kravle op på Story Bridge.
  • Fraser Island. Det er verdens største sandø, og er derfor grund nok i sig selv til, at du skal tage dertil. Her kan du campere i naturen og se dingoer.
  • Cairns. Fortsæt din roadtrip mod Cairns, hvor du kan dykke på det verdenskendte Great Barrier Reef. Det er en lang tur derop i bil, men med oplevelser og overnatninger undervejs føles det ikke så langt.

Gode råd om Australien

  • Vær opmærksom i trafikken. Ét er at de kører i venstre side, men noget helt andet er, at du nemt kan blive uopmærksom efter mange kilometers kørsel på den samme vej. Flere uheld med dyr involveret sker ofte på grund af uopmærksomhed på de lange strækninger.
  • Slå ikke edderkopperne ihjel. Selvom der er mange af dem, og de ofte er større end dem herhjemme (se bare Huntsman), så må man ikke klaske edderkopper i Australien. De gør gavn ved at spise de mange fluer, der er i Australien. Pas på arterne Redback og White Tail, for de er meget giftige og gør derfor ikke noget uforhastet.
  • Klap ikke kænguruerne. Selvom de ser søde og rare ud, er det absolut ikke en god ide at klappe kænguruerne, da de ikke nøvendigvis ved, at du har gode hensigter. Der er derfor stor risiko for, at den bliver aggressiv og går til angreb.