Guide til kør-selv-ferien
Europa

Guide til kør-selv-ferien

En kør-selv-ferie er en populær rejseform, fordi du selv tager styringen over din ferie på en anden måde, end hvis du rejser med fly. Kør-selv-ferie giver dig nemlig frihed og mulighed for at se meget mere, end det du ser fra din vinduesplads på et fly.

Men har du og familien besluttet jer for at tage på kør-selv-ferie, kræver det en del forberedelse. Skal familiens firbenede også med, er det eksempelvis vigtigt at huske hundetransporten, så sikkerheden er i orden – både for jer og hunden.

Vi giver dig her gode råd med på kør-selv-vejen, så I kommer godt afsted på ferie.

Tjek bilen grundigt

Uanset om turen går nordpå til Norges snebeklædte løjper eller den går mod sydens lunere himmelstrøg, er dit vigtigste transportmiddel på en kør-selv-ferie naturligvis bilen. Derfor er det en god idé at køre din bil igennem et servicetjek, inden du og familien spænder sikkerhedsselen. På den måde får du tjekket om dæk, olie og bremser alle fungerer optimalt.

Dertil er det også vigtigt, at du har tjekket bilens sikkerhedsudstyr igennem i tilfælde af problemer undervejs på køreturen. Her skal du have et DK-skilt, advarselstrekant, sikkerhedsvest med reflekser, brandslukker, ekstra sæt pærer og en forbindskasse. Har du dette udstyr kan du trygt færdes på vejene som feriebilist i hele Europa.

Lav smarte pakkeløsninger

Pak jeres tasker kun med det allermest nødvendige. Mange har tendens til at pakke alt for meget, når de tager på ferie. Men prøv at være kritisk under pakningen af rejsetasken – eller hav eventuelt lidt vaskemiddel med i stedet, så du kan vaske undervejs.

Det er ikke bare tasken, der kræver smarte pakkeløsninger. Når bilen skal pakkes, er det også værd at pakke den med omtanke. Det vil sige, at du ikke bare tilfældigt kan smide tasker og grej ind i bilen. Sørg for at placere tunge genstande lavt og langt fremme. Du vil nødigt have en tung genstand i nakken, hvis du pludselig er nødt til at bremse kraftigt op på motorvejen.

Sørg også for, at tagbokse pakkes med mindre tunge genstande. Og har du en bil med et stort, åbent bagagerum, bør du investere i et gitter, der kan sættes op mellem bagsædet og bagagerummet.

Husk pas, kørekort, det blå sygesikringsbevis og naturligvis bilens registreringsattest. En ekstra bilnøgle er også en god idé at have med i tasken, hvis den anden skulle blive væk.

Planlæg ruten inden afrejse

Sørg for at planlægge din rute hjemmefra. Det kan være befriende at være spontan, men på en kør-selv-ferie er det en god idé at lægge den overordnede rute på forhånd. Det betyder ikke, at du og din familie ikke kan tage en overnatning et sted, I opdager undervejs.

Allier dig med et oversigtskort og en GPS. Husk dog at få din GPS opdateret inden afrejse. Der bygges hele tiden nye veje, og derfor er det vigtigt at være opdateret herpå – ellers kommer du hurtigt på afveje.

Når du planlægger rute og ankomst, bør du indlægge mere tid ind i regnestykket, end det GPS’en oplyser som optimal køretid. Undervejs kan du komme ind i lange køer og andet, der gør, at rejsetiden ændrer sig.

Husk underholdning og pauser

Det er hyggeligt at køre til rejsedestinationen. Undervejs kommer du forbi forskellige fascinerende landskaber, og der er altid noget spændende at se på. Men det kan også være hårdt at sidde i en bil over så lange strækninger. Derfor er det vigtigt med små pauser – og rigeligt af dem. Især hvis der er børn i bilen. Kom ud og få strakt benene og træk lidt frisk luft. Husk i øvrigt at drikke rigeligt undervejs på køreturen.

På den lange køretur er det også en god idé at medbringe forskellige former for underholdning. Det kan være iPad, bøger, kryds og tværs eller andre ordgåder. Så er der lidt at få tiden til at gå med, hvis det bliver for kedeligt bare at kigge ud af vinduet.

Du besøgte også...

Oplev Wales’ vilde natur og kulturskatte

Oplev nordlyset i Sverige

Tag på hvalsafari i Norge

Tag på opdagelse i Danmarks smukke natur

Færøerne: Disse ting skal du opleve

Globetrotting

Copyright © Globetrotting.dk