Montenegro – Landet med de spændende oplevelser
Europa

Montenegro – Landet med de spændende oplevelser

De færreste turister har besøgt det lille bjergrige Montenegro, og i denne artikel vil du måske få et anderledes indtryk af landet, der jo ligger på Balkanhalvøen ved Adriaterhavet. Montenegro kan faktisk byde på spændende oplevelser, selv om der er tale om et lille land, der primært består af bjerglandskaber. Der bor kun omkring 700.000 personer i landet, men alligevel vil man her kunne finde masser af kulturelle seværdigheder samt en helt fantastisk natur.

Find rejsen på nettet

Man bør kende lidt til landets forhistorie, før man tager på ferie hertil. Montenegro har haft en meget omtumlet tilværelse, og det har siden anden verdenskrig været en del af Serbien, indtil 2006 hvor Montenegro fik sin uafhængighed. Man kan enten køre hertil i bil, tog eller bus, mens man jo også kan flyve hertil på få timer. Du kan faktisk finde rejser til Montenegro hos Spies Rejser, der har mange charterrejser med hotel. Med Spies kan du kan flyve til disse byer:

  • Becici
  • Budva
  • Petrovac

De fleste bestiller rejser til Montenegro for at opleve landets strandliv, den spændende kultur, landets rige historie med velbevarede middelalderbyer samt deres kulinariske fristelser til lave priser. Landet ligger placeret højt over havets overflade i området 800 til 1000 m, og bjergene gennemløbes af masser af vandløb og floder, der giver et flot landskab. De højeste områder er Kom (2430 m) og Durmitor (2528 m).

Landet har ikke haft mange udenlandske turister før 2006, så nu er turisterne begyndt at strømme hertil, da der jo er tale om en skjult turistperle, der er ideel for friske globetrottere. Her kan du opleve alt fra Kotorbugtens dramatiske landskaber til sejlture på Skadar-søen og Podgoricas natteliv.

Oplevelser i Kotor

Kotor er det store trækplaster på Montenegros kyst, da denne by er en del af Unesco Verdensarv. Her vil du kunne møde en charmerende og velbevaret havneby med mange smalle stræder, der indbyder til romantiske gåture.

Du bør besøge San Giovanni-slottet på turen, idet du her også vil kunen få en betagende udsigt over bugten. Derudover er restauranten Trpeza også et must at opleve, hvis du er til skaldyr og lækkert design. Mange er ikke klar over, at Kotor er hjemsted for et stort antal katte.

Katte bringer held i Montenegro. Mange skibe afleverer deres katte i havnen, og det fører jo altid til et stort antal katte i byen. Du kan derfor opleve noget så specielt som et kattemuseum og en kattebutik i byen.

Du besøgte også...

Oplev Wales’ vilde natur og kulturskatte

Oplev nordlyset i Sverige

Tag på hvalsafari i Norge

Tag på opdagelse i Danmarks smukke natur

Færøerne: Disse ting skal du opleve

Globetrotting

Copyright © Globetrotting.dk