Det er et lille land, men alligevel er de en kendt plet på verdenskortet. Island har nemlig meget at byde på, og vil man på en rejse, der er noget ud over det sædvanlige, er det et rigtig godt bud. Landet er småt, og der er kun omkring 330.000 indbyggere, som har bosat sig det smukke landskab. Planlægger du selv en tur til Island, er der ting, du bare ikke må gå glip af – læs med her og find ud af hvad det er.

Varme kilder

Noget af det mest ekstraordinære ved Island er de mange varme kilder, som befinder sig flere steder rundt om i landskabet. Det specielle er, at du selv på en kold dag kan hoppe i en af disse kilder og få varmen. Det er ikke noget, du vil finde mange andre steder i verden, men med en kort flyvetur til vores nabo, er det en oplevelse, som venter på dig.

Oplev arkitektur i særklasse – besøg Hallgrimskirken

 

 

Island har en meget smuk natur, men når det kommer til arkitektur og flotte bygninger, er det ligeledes med helt fremme i feltet. Hallgrimskirken er placeret i hovedstaden Reykjavik. Kirken er 74 meter høj, og den har et unikt udseende, som har været med til at gøre den til et vartegn i Reykjavik. Der er mulighed for at komme en tur op i dette utrolige bygningsværk, og fra toppen får du en udsigt, som der nok skal være en speciel oplevelse.

Oplev styrken fra en gejser

Der er kun få steder på jorden, hvor du har mulighed for at se en gejser. De opstår nemlig kun, hvis der er den rette geologi og klima, og dette kan næsten ingen lande byde på. En gejser er en slags varm kilde, som sender en søjle af varm vand mod himlen, når den går i udbrud. Det er et unikt syn, og flere steder på Island er der mulighed for at opleve dette fænomen.

Se det smukke nordlys

Nordlyset er et sjældent syn, som virker helt uvirkeligt. Har du ikke set det, har du en oplevelse til gode, som du aldrig vil glemme. Forestil dig, at hele himlen bliver fyldt op med de smukkeste farver. Det er svært at forklare, hvor unikt det er, men nordlyset vil ikke skuffe dig, og du vil føle dig som en del af et eventyr, når de mange farver overtager himlen.

 

Island er det perfekte sted for en dykkertur

Det er ikke alle, som forbinder Island med et sted, hvor der er gode dykkermuligheder, men det er faktisk tilfældet. Silfra er navnet på en kløftformet forkastning, som betyder, at det er et sted, hvor der revner, der deler jordens tektoniske plader. Dette område er et populært destination blandt dykkere, eftersom det er et af de få steder på jorden, hvor vandet er klarest. Du dykker her mellem to kontinentalplader, og det er nok ikke noget, som er muligt andre steder i verden.
Island er et lille land, men der bliver her budt på mange unikke oplevelser. Så vil du på en uforglemmelig ferie, så find rejser til Island her. Priserne på denne side er gode, og der skal nok være noget inden for budgettet.