Malta – dykkerferie og god sightseeing
Dykning & Sejlads

Malta – dykkerferie og god sightseeing

En af de absolut bedste dykkerdestinationer i Europa findes ved Malta, der samtidig er en af de smukkeste øer i verden med mange traditioner og festivaler, der trækker turister tilbage til sin kyster igen og igen. En enorm populær aktivitet blandt lokalbefolkningen og besøgende er netop dykning, da de maltesiske øer og det klare blå Middelhav er ideelle til dykning. Alle tre øer tilbyder nogle unikke dykker eventyr med en overflod af rev, huler og vrag, der gør dykning her det bedste i Middelhavet.

De tre bedste dykkerdestinationer på Malta

  1. Um El Faroud: Dette vrag er en fantastisk oplevelse. På dage, hvor det blæser, hvilket gør det virkelig svært at dykke fra andre dele af kysten er, Um El Faroud en af de foretrukne skibsvrag at besøge. Um El Faroud er et imponerende stort vrag på omkring 115 meter. Hoveddækket alene er 25 meter, og hele skibet kræver mere end én dykker for at opdage de historier, nipsgenstande og atmosfæren af det enorme vrag.
  1. HMS Submarines: Dykning i skibsvrag er spændende, men det er endnu mere fascinerende at dykke gennem en historisk sunken ubåd. HMS Submarines sank ved Malta den 30. april 1946. Den ligger på 55 meters dybde, hvilket betyder, at der ikke er mange alger, hvilket gør det nemmere for en at se det i sin tidligere herlighed. De to andre vrag er HMS Eddy og St. Angelo. Disse minestrygere blev sænket på grund af miner i 1945 og de ligger begge i en dybde på 58 meter. De to vrag ligger mindre end 100 meter fra hinanden og anses for at være to af de mest populære dykkersteder ved Malta.
  2. P29 Minesweeper: P29 minestryger patruljebåden er Maltas nyeste vrag. Denne minestryger blev oprindeligt bygget for den tyske flåde, men blev derefter brugt senere af Maltas væbnede styrker som en patruljebåd. Den forliste patruljebåd blev arrangeret af Maltas Marine Foundation og sponsoreret af Maltas Tourism Authority som dykker attraktion var arrangeret.

Oplevelser på land

Når man tager helt til Malta, skal man selvfølgelig ikke nøjes med kun at opleve ting, der foregår under havoverfladen. Men hvad kan man se på Malta? For at give et overblik, kommer der her en liste over nogle af de seværdigheder, som man bør aflægge et besøg:

  • Mdina. Er Maltas charmerende middelalderby. Det er den gamle hovedstad, og emmer derfor af historieske vingesus.
  • Den Blå Lagune. Er en af de mest populære dele af Comino. Her er vandet krystalklart og perfekt til dem, der godt kan lide at snorkle eller dykke.
  • Hagar Qim templerne. Er verdens ældste menneskeskabte stenkonstruktion, og blev bygget 3.600-3.000 f.Kr. De er ældre end pyramiderne i Egypten, og er dermed et imponerende bygningsværk tiden taget i betragtning.

Book din dykkerrejse

Har du fået blod på tanden og lyst til at prøve en dykkerferie på Malta? Så kan du booke din rejse til Malta gennem Spies, der har flere forskellige hoteller og lejligheder på den lille smukke ø.

Du besøgte også...

Bliv helt klar til ferien med vennerne eller veninderne

Maldiverne – Oplev det fantastiske marineliv

Indholdsrige dykker rejser Kap Verde

Phuket er dykkernes paradis

Dykning i Sortehavet

Globetrotting

Copyright © Globetrotting.dk