Det er blevet meget populært med flyrejser og solferier sydpå, men der er faktisk også rigtig mange danskere, der foretrækker campingferien. Den er måske knap så luksuriøs, men byder til gengæld typisk på flere naturoplevelser og mere nærhed, både i forhold til naturen og lokalsamfundene. Læs med og få et par ideer til, hvordan man kan campere.

Tag campingvognen med overalt

Har du børn og familie, kan den klassiske løsning med campingvogn måske også være perfekt for jer. En ny campingvogn koster let på den forkerte side af 100.000 kroner, men mindre kan nok også gøre det. Der findes masser af brugte campingvogne til salg til særdeles attraktive priser. Husk at tjekke, om bilen kan trække den campingvogn, du eventuelt har kig på. De større modeller kræver som regel en vis motorkraft, hvis det skal være til at have med at gøre.

Bor du i et villakvarter eller i lejlighed, skal du også tænke over, hvor campingvognen skal stå, når I ikke er afsted. Ofte kan man for billige penge leje en plads i en lager- eller maskinhal på landet, men der findes også særlige bureauer, der har specialiseret sig i den slags. Her er prisen dog typisk lidt højere.

Køb en rigtig autocamper

Flere og flere vælger brændstoføkonomiske biler, og det er der bestemt mange gode grunde til. Årsagen er i høj grad det danske afgiftssystem, der i den grad brandbeskatter bilejere med en fornuftig portion hestekræfter under motorhjelmen. For det første udgøres en stor del af brændstofudgifterne af skatter og afgifter, men derudover betales der også meget store beløb i ejerafgifter for de lidt større biler. Det logiske valg er derfor en lille bil. Problemet er bare, at der hverken er tilstrækkelig bagageplads eller trækkraft til eksempelvis campingvogn.

Overvej i stedet at tage skridtet fuldt ud og invester i en autocamper. Den lille bil kan bruges i hverdagen med lave brændstofudgifter, og i ferietiden kan autocamperen så komme på banen. Disse køretøjer er selvfølgelig ikke helt billige, men køber du den brugt, kan der være mange penge at spare. Tjek for eksempel portalen 123camp.dk, der har en hel sektion med brugte autocampere i alle prisklasser. Smarte søgefunktioner lader dig indsnævre søgningen, så du på et øjeblik kan få et godt overblik over de modeller, der passer til din krav og ønsker. Find din autocamper her allerede i dag, så I kan få den klargjort til ferien.

Overvej motorcyklen som alternativ

Motorcykler er ikke for alle, men er I blot en eller to personer med hang til den slags, er det den perfekte ferieform, hvis man kan li’ det frie ferieliv. Brændstoføkonomien er helt i top, motorcyklen klarer selv de mest snørklede skov- og grusveje, og på landevejen kommer I hurtigt fra A til B. Det giver sig selv, at pladsen til oppakning er begrænset, men et lille telt, soveposer og kogegrej kan sagtens stuves i sidetaskerne og bagpå. Den primitive ferie har sin helt egen charme. Er I mere til luksus, kan der sagtens blive råd til overnatninger undervejs, for transporten koster ikke meget i sig selv.