At skrive dagbog behøver langt fra at være forbeholdt identitetsforvirrede teenagere. Og hvis du gerne vil ud at opleve verden, bør du give dig selv den gave at skrive en rejsedagbog (eller rejselog, om man vil) under din rejse.

At skrive rejsedagbog er ikke kun en gave til dit eget fremtidsjeg, det er også en fantastisk måde at bearbejde de ting, du oplever. Samtidig har du mulighed for at se tilbage på gamle rejser og de tanker, du havde på din tur.

Vi har samlet nogle gode råd til, hvordan du kommer i gang, og hvordan du får det meste ud af dine skriblerier. Så grib kuglepennen og forevig dine oplevelser!

Gode idéer til, hvad du kan skrive i din rejsedagbog

Der er næsten ingen grænser for, hvad du kan skrive i din dagbog, og vigtigst af alt er det din dagbog. Derfor er det helt op til dig, hvad du gerne vil skrive om. Har du alligevel brug for lidt inspiration til at komme i gang, har vi samlet en liste med forslag her.

Alt det praktiske

Skriv lidt om planlægningen af din rejse. Hvornår startede det hele? Og hvornår startede du med at planlægge? Hvilke tanker havde du under processen? Her kan du gøre det klart, hvorfor du har valgt hotel, destination og ture undervejs.

Det er en god måde for dig at skabe et overblik, men det er også en god fremtidsinvestering. Hvis du skal ud at rejse på et andet tidspunkt, kan du trække på den erfaring, du har, ligesom du ved, hvad du foretrækker – og hvad du måske gerne vil undgå på din næste tur.

Forventningsafstem med dig selv

Hvad er dine forestillinger og forventninger til turen? Det er en god idé at gøre sig lidt tanker på forhånd, og så kan du jo lige så godt skrive dem ned! Det er altid sjovt at læse igen, når du kan sammenligne dine forventninger med, hvad turen rent faktisk blev for dig.

Planlæg, hvad du gerne vil

Hvor vil du gerne hen, og hvad vil du gerne se? Du kan med fordel lave en liste over de steder, du gerne vil se – og hvad du gerne vil lave der. Ranger dem eventuelt efter de steder, du helst vil til. Det kan være svært at planlægge en rejse, da du hele tiden falder over nye ting og oplevelser. Ved at have en prioriteret liste har du på rejsen nemmere ved at huske på, hvad du bare virkelig gerne vil opleve.

Her kan du også tilføje, hvad du glæder dig allermest til ved rejsen.

Skriv om afrejsedagen

Rejsen starter allerede, så snart du tager ud ad døren. Skriv ned, hvordan det gik med at komme hjemmefra og frem til destinationen. Hvad gik godt? Og hvad gik galt?

Hvad har du pakket?

Hvad har du med i kufferten, og hvad har du med i håndbagagen? Det virker måske fjollet nu, men det kan være en rigtig god side at gå tilbage til, hvor du kan tilføje, hvad du bare elskede at have med, og hvilke ting du måske slet ikke fik brugt.

De første indtryk

De første indtryk kan være utroligt flyvske, så giv dig selv den gave at få skrevet dem ned! Det er nemlig lidt ligesom drømme, hvis du ikke skriver dem ned eller fortæller dem til nogen, glemmer du dem hurtigt.

Beskriv lokalområdet

Brug et par sider på at beskrive lokalområdet der, hvor du bor. Hvordan er området omkring hotellet? Hvad træder særligt frem, og hvordan er befolkningen på destinationen? Hvordan ser de ud? Er de venlige? Hjælpsomme? Åbne over for turister?

Skriv om de mennesker, du møder

Skriv lidt ned, om alle de nye mennesker du møder undervejs, eller de kammerater du eventuelt er afsted med. Du møder mange mennesker, og når møder er korte, glemmer du dem hurtigt igen. Hvis du skriver dine møder ned, glemmer du dem aldrig.

Det kan samtidig være godt at bruge lidt krudt på at skrive om de venner, du rejser med. Det kan nogle gange være med til at afhjælpe de spændinger, der kan opstå. For i din rejsedagbog kan du få afløb for frustrationer.

Højdepunkter

Giv dig tid til at beskrive nogle af de oplevelser, som bedst beskrives med superlativer. Skriv den vildeste, den sjoveste, den største eller den dårligste oplevelse ned.