Der findes desværre ikke nogen skabelon for, hvor meget du kommer til at bruge under din rejse, da det er forskelligt, hvad man bruger undervejs. Dog er det muligt at lægge et anslag over, hvor meget rejsen kommer til at koste ved at kigge på udgifter før og under rejsen.

Hvad skal du bruge penge på før rejsen?

Det er ikke så svært at lægge rejsebudgettet, når du først er kommet igang. For flere udgifter er til at forudsige:

  • Regn med et vaccinationsbudget på cirka 2.000 kroner. Vaccinationer er nødvendige at få, hvis du rejser til udviklingslande. Husk også malariapiller til områder med malariamyg.
  • Vandresko, en god rygsæk, sovepose og regntøj er også ting, som du ikke kan undvære. Få et overblik ved at skrive priser ned, og led på nettet efter tilbud eller brugte ting på DBA, hos venner eller familie. Det kan få rejsebudgettet meget ned.
  • Flybilletter. Uden flybilletter kommer du ikke langt. Skal du kun besøge et enkelt kontinen, kan du regne med 4.000-9.000 kroner for billetten. Skal du rejse jorden rundt, kan de billigste fås for omkring 10.000-12.000 og de dyreste pakker for et sted mellem 15.000-21.000 kroner. Det afhænger af, hvilke lande/kontinenter du gerne vil rejse hen til.
  • Læg også penge af i dit rejsebudget til visum og rejseforsikring, da det absolut ikke må spares væk.
  • Tjek overnatningsstederne ud i de områder, du gerne vil udforske. Det kan give dig en ide om, hvad du skal lægge af til overnatning.

Hvad skal du bruge penge på under rejsen?

Under rejsen er det klart leveomkostningerne, som er det, der kommer til at fylde i dit rejsebudget.

Leveomkostninger

I de billige lande som Indien og Nepal kan du regne med et dagligt budget på 120 kroner om dagen. I de dyre lande som Australien og New Zealand, kan du regne med et dagligt budget på minimum 400-500 kroner.

Transport

Skal du f.eks. rejse rundt i de Sydøstasiatiske lande er det meget billigt at rejse rundt med lokal transport som busser og tog. Det behøver derfor ikke at øge dit budget vanvittigt, medmindre du har mange indenrigsflyvninger.

Rejser du i stedet til Australien eller New Zealand, kan det være billigst at leje en campervan, da du her kan sove og lave mad. Det vil som oftest være billigere og mere fleksibelt end at tage busser og tog kombineret med overnatninger på hostels.

Hvor meget er et månedligt rejsebudget normalt på?

En backpackerrejse koster normalt omkring 10.000-15.000 kroner om måneden. Det inkluderer det hele, som altså er udgifter før turen, leveomkostninger og aktiviteter under turen.

Det er selvfølgelig kun et skøn, da du sagtens kan gøre det billigere og dyrere alt efter dine rejsevaner, behov og lyster.

Læs også: Backpacker: Sådan pakker du rygsækken