Rejseguide til Norge
Europa

Rejseguide til Norge

Verden er til for at blive udforsket, men ofte glemmer man at udforske det, der ligger lige omme i baghaven; nemlig Norge. Landet byder på storslåede naturoplevelser, men det er som om, at vi danskere ikke helt har opdaget det endnu. Derfor får du her en rejseguide til Norge, så du kan blive inspireret til at tage afsted.

Top 7 steder i Norge

1. Stavanger

Med sin placering i den sydlige del af Norge, er Stavanger let tilgængeligt. Byen og området er en overset feriedestination, for her findes der absolut betagende omgivelser med fjelde, fjorde og lange hvide sandstrande. Det er også ved Stavanger, at du finder den storslåede Preikestolen.

2. Lofoten 

Er du til kulturelle oplevelser, er det oplagt at tage forbi Lofoten. Området er kendt for sit fiskeri og dets smukke naturattraktioner og små kystsamfund. Det er en autentisk oplevelse, og har du lyst, kan du padle i kajak mellem øerne, fange din første fisk eller se havørnene, der svæver smukt.

3. Tromsø 

Du har måske ikke hørt så meget om Tromsø. Og det er en skam, for ikke blot emmer byen af kultur og historie – det er også et af de allerbedste steder at se nordlys. Sidstnævnte alene er grund i sig selv til at skynde sig afsted dertil.

5. Nordkap

Har du bare en enkelt eller to gange drømt om at prøve at køre med hundeslæde? Så tag til Nordkap. med dets placering nord for polarcirklen, er det muligt at køre med hundeslæde om vinteren. Tager du dertil om sommeren, er det omvendt muligt at opleve de endeløse solskinstimer.

6. Geirangerfjorden

Et sted du ikke må snyde dig selv for på din tur til Norge er Geirangerfjorden. Fjorden er så speciel, at den er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Den er omgivet af sneklædte fjeldtoppe, flotte og mægtige vandfald og frodige græstæpper. Den er et absolut must-see.

7. Vesterålen 

Vesterålen er en nordlig øgruppe, og omtales oftest som “Lofotens lillebror”. Men, området er ikke mindre spektakulært af den grund, da du her kan opleve hvaler. Der er så mange hvaler i området, at det er et af de eneste steder i Norge, hvor du nærmest er garanteret at se hvaler. Om sommeren er det muligt at støde på de store kaskelothvaler om natten på grund af midnatssolen.

Du besøgte også...

Oplev Wales’ vilde natur og kulturskatte

Oplev nordlyset i Sverige

Tag på hvalsafari i Norge

Tag på opdagelse i Danmarks smukke natur

Færøerne: Disse ting skal du opleve

Globetrotting

Copyright © Globetrotting.dk