Loy Krathong 2015 i Bangkok
By & Festival

Loy Krathong 2015 i Bangkok

Tingene begynder for alvor at sætte fart, hvilket også gælder vores planlægning til Thailand. Det er stadig lidt surrealistisk for os, at vi snart skal afsted – men, det skal jo ikke hindre os for at begynde at planlægge diverse oplevelser! Derfor er vi også begyndt at kigge på, hvad vi skal bruge vores tid på i Bangkok – her skal vi være 13 dage, så der er tid nok til at udforske byen!

Loy Krathong

I Bangkok holder de hvert år en festival kaldet Loy Krathong, som er en af de mest farverige festivaller i Bangkok. Her samles folk rundt om søer, floder og kanaler for at vise respekt til “Gudinden af vand” ved at frigive smukke lotus-formede flåde, som er dekoreret med lys og blomster, på vandet. Loy Krathong falder hvert år på natten til den tolvte måne-måned i slutningen af regnsæsonen, når fuldmånen lyser himlen op. Når alle Krathongs bliver frigivet skulle det efter sigende være et syn for guderne – netop dette er grundet til, at dette skal opleves!

I år falder Loy Krathong d. 24 november, hvilket er seks dage efter vores ankomst – hvilket jo ikke kan passe bedre!

Historien bag

Man kan naturligvis ikke tage til en festival eller anden begivenhed uden at kende til historien eller baggrunden for afholdelsen. Så det har vi selvfølgelig også sat os ind i – og det skal I ikke snydes for!

Historien bag er ret kompleks, og den fejres af mange grunde blandt Thai'erne. Den vigtigste grund til fejringen er slutningen af ris-høstsæsonen, hvor det dermed er tid til at  takke “Gudinden af vand” for et årsforbrug af hendes rigelige forsyning, samt give en undskyldning for at forurene vandet. Nogle mener også, at det er tid til at lade al vrede og nag “flyde væk”, som man har ledt under. Derfor klipper man enten en fingernegl eller en hårlok for symbolsk at give slip på den mørke side af sig selv, for at kunne starte på ny uden negative følelser. Hvis ens lys forbliver tændt, indtil ens Krathong forsvinder ud af syne, betyder det et år med held og lykke.

Det synes vi er ret så smuk en tanke – så derfor vil vi naturligvis også gerne – så vidt det er muligt – være med i denne festival og frigive den mørke side af os selv. Det vil være en absolut god start på en lang rejse!

 

 

 

Loy Krathong 2015 i Bangkok
Stem

Del

Du besøgte også...

Hjemmelavet sushi inden rejsen

Globetrotting

Copyright © Globetrotting.dk