Klatreferie for begyndere i Spanien
Europa

Klatreferie for begyndere i Spanien

Har du en adventurer gemt i maven, og foretrækker du aktive ferie, hvor der er mulighed for at få adrenalinen lidt op? Så vil en klatreferie helt sikkert være et godt alternativ til de ellers så populære charterrejser med all inclusive.

På en klatreferie får man nemlig både set en helt masse, samtidig med at man kan være næsten garanteret et godt adrenalinsus og en aktiv ferie.

Et klatrekursus sikrer dig mod uheld

Det er en rigtig god idé at alliere sig med en klatreinstruktør og få sig et klatrekursus, inden man begiver sig ud på en klatreferie. Det er essentielt for helt nybegyndere, men det kan også være en rigtig god idé for øvede klatrere at finde sig en klatreinstruktør, når man klatre i et nyt og ukendt terræn. Her kan instruktøren nemlig være behjælpelig med at planlægge den bedste og mest sikre rute. Man vil derfor være sikret den mest optimale tur med en klatreinstruktør som kompagnon på turen.

Et eller to dages kursus vil give dig en fornemmelse for klatring og ved afslutningen af kurset skal du kende de grundlæggende klatreteknikker, der er nødvendige for at bruge en sele korrekt, binde ankre osv. Du skal være en sikker og kompetent partner for andre bjergbestigere. Dette er en vigtig egenskab, fordi du så vil være i stand til at finde klatre partnere lettere.

Der er rigtig gode muligheder for både klatreferie og klatrekurser i Spanien, hvor man både kan færdes som øvet og ny begyndende klatrer.

Man kan med fordel vælge indkvartering i nærheden af de gode klatreområder, hvis man ønsker at det meste af ferien skal gå med klatring. Men hvis man kun ønsker at forsøge sig med klatring under noget af ferien, kan man også vælge indkvartering lidt mere afsides, hvor andre faciliteter og seværdigheder er tilgængelige. Uanset hvad, er Spanien i hvert fald et godt klatreland.

Er du til aktiv ferie, men er du lidt nervøs for klatring så er vandreferie i Spanien måske et god.

Sådan kommer du let til Spanien

Der afgår rutefly fra alle større danske lufthavne dagligt. De fleste flyvninger går til Malaga, Algarve og Kanarieøerne. Alternativt er der uden for skoleferierne også ofte gode penge sparet ved at kigge efter restpladser og flybilletter hos Charterbureauerne. Se eks. flybiletter hos Spies hvor man ofte kan få billetterne væsentlig billigere end man kan hos charterbureauerne.

Stem

Du besøgte også...

Færøerne: Disse ting skal du opleve

Rejseguide til Skotland – De smukkeste steder

Rejseguide til Norge

Island: 7 naturoplevelser du bare må opleve!

Tenerife – solskinsøen i Atlanterhavet

Globetrotting

Copyright © Globetrotting.dk