Indholdsrige dykker rejser Kap Verde
Dykning & Sejlads

Indholdsrige dykker rejser Kap Verde

Mange opdagelsesrejsende og især dykkere og surfere rejser ofte til øriget Kap Verde, der ligger i Atlanterhavet vest for Afrika. Her befinder man sig tæt på ækvator, så der er altid garanti for sol og varme, men generelt sker der ikke så meget på øerne Kap Verde. Men den uspolerede natur og lækre klima gør det attraktivt for mange opdagelsesrejsende, der vil opleve naturen og især det under havets overflade. Stedet er et dykkerparadis, og nu kan man nemt og billigt komme hertil med Spies Rejser Kap Verde, hvor man kan få en retur fra København for under 4.000 kr.

Hvad er Kap Verde?

Øgruppen Kap Verde består af 10 små vulkanøer, der oprindeligt blev opdaget og erobret som koloni af portugisere, men siden 1975 har de været en selvstændig republik, der lever af fiskeri og turisme. Dykning er meget populært på øerne, da både strande og havet er uspoleret og klart, hvilket tiltrækker mange turister og opdagelsesrejsende, og især den tredje største ø Boa Vista er ideel til dykning.

Her findes 55 km lang strand, hvoraf den 18 km lange Santa Monica Strand regnes for en af verdens smukkeste. Øerne plages ofte af tørke, så man satser især på dykning og fiskeri, hvor man kan betragte masser af spændende dyrearter lige fra pukkelhvaler og hvalhajer til eksotiske havfugle og skildpadder. Der findes flere gode restauranter på øen, men generelt er det et roligt og afslappet sted at holde ferie og nyde den smukke natur.

Hvorfor dykke på Kap Verde?

Kap Verde er et paradis for dem, der elsker at dykke. På grund af sin position rent geografisk nyder øriget godt af forskellige havstrømme, som gør vandet næringsrigt. Det betyder, at øriget er rigt på undervandsliv. Vandene omkring øriget indeholder et af verdens vigtigste koralrev – det betyder blandt andet, at man kan dykke med alt lige fra fem truede arter af skildpadder, cirka 20 forskellige arter af hvaler og mere end 60 hajarter inklusiv flere truede arter. Ikke nok med det vil man også støde på store stimer af fisk og store rokker. Kap Verde er derfor et sandt dykkerparadis.

 

Derfor er dykning så populært

Globetrottere elsker at besøge uberørt natur, som ikke er spoleret af turisterne, og på rejser Kap Verde kommer man faktisk til et øde område, hvor man kan lære øerne og havet omkring dem at kende. Vandets temperatur ligger mellem 22-30 grader, og sigtbarheden er mellem 7-10 meter, hvilket er ideelt til dykning. Der findes både områder for begyndere og for den erfarne dykker, og der findes også flere dykkercentre, hvor man kan få råd og vejledning samt leje dykkerudstyr og guider. Hvis man derfor er både til en afslappet solferie med masser af svømning og dykning, så kan Kap Verde være den ultimative ferie for jer.

Du besøgte også...

Bliv helt klar til ferien med vennerne eller veninderne

Maldiverne – Oplev det fantastiske marineliv

Malta – dykkerferie og god sightseeing

Phuket er dykkernes paradis

Dykning i Sortehavet

Globetrotting

Copyright © Globetrotting.dk