Ideer: Giv en gave til ferien
Tips & Tricks

Ideer: Giv en gave til ferien

At rejse er at leve, som H. C. Andersen så flot formulerede det. På rejser får vi inspiration og indtryk fra andre kulturer. Men måske møder vi også os selv på en ny måde? I hvert fald vil mange af os lære nye sider af os selv at kende, når vi rejser. Og det samme gælder med garanti for vores kære, når de tager ud i verden.

Vi ser i denne artikel på gode gaveidéer, der virker til enhver, som skal ud at rejse. Følg med for inspiration, så du kan bakke op om din kæres rejse.

Ventetid, ventetid, ventetid…

Enhver rejse indebærer uundgåeligt rejsetid, uanset om det så foregår med fly, tog eller skib. Derfor er en oplagt gave selvfølgelig, hvad som helst der effektivt kan slå tiden ihjel eller bruges til at få opgaver af vejen.

Giver du en gave til en person, der rejser med jobbet, kan der være god grund til at finde på en praktisk eller faglig gave. Rejser din ven eller dit familiemedlem i stedet ud på eventyr, kan underholdning af mange typer være et forfriskende indslag.

Snacks er også ofte et velkomment indslag hos enhver rejsende, om dette så indebærer salt, sødt eller surt. Skal din ven ud at flyve, er tyggegummi, hovedstøtter og sovebriller naturligvis også gode gaver. Og du kan på den måde lege med humor, underholdning og brugbarhed, når du overvejer en gave til ventetiden.

En personlig hilsen

På længere rejser er det ofte god stil at sende postkort hjem til venner, kolleger eller familie. Noget så simpelt som en flot og personlig kuglepen vil derfor uden tvivl bringe tankerne tilbage på dig, gavegiveren.

En lækker notesbog kan på samme måde være en flot gave, der kan bruges til at holde fast i alle minderne og oplevelserne, som uden tvivl venter på din vens rejse. Overvej generelt, hvad du ønsker, at din gave skal signalere. Ønsker du at give en gave, som en påmindelse om dig selv derhjemme, eller forestiller du dig at give en praktisk løsning til hjælp?

Tænk også gerne på størrelsen af din gave. En alt for stor ting kan være upraktisk at rejse med, og med begrænsninger på vægt og størrelser i lufthavne vil det allerbedste derfor være noget småt, let og handy.

En god gave hænger i reglen sammen med en forståelse for modtageren. Tænk derfor et øjeblik over, hvem du egentlig giver en gave. Hvilken type er vedkommende? Hvad er jeres relation? Alt efter svaret på dette kan du med garanti afgrænse dig og komme i tanke om mange relevante idéer.

Herudover gælder, at det altid er tanken, der tæller, fremfor gaven i sig selv. Vær derfor ikke nervøs over at give en lille ting, at skrive et kort eller at sende en fjollet gave med på turen ud i verden. Gestussen i sig selv vil være nok til at sætte et smil på læben hos din heldige modtager.

Den klassiske gave

Er du fortsat i tvivl om den gode gave, kan du altid ty til klassikeren: en bog. Vælg i denne sammenhæng allerhelst en bog i en genre, som din ven, mor eller kollega holder af. Ved du, at vedkommende, du ønsker at give en gave, er stor fan af krimier, giver det eksempelvis mere mening at købe en krimi end en biografi eller en digtsamling, som du selv kan lide.

Vil du være moderne og udfordre en smule, kan du som alternativ til den fysiske bog købe en e-bog. Denne idé gør sig særligt godt til alle med iPads og er en formidabel måde at spare plads på. En anden idé kan også være at give et abonnement til en avis eller en historietjeneste med podcasts eller højtlæsning.

Fortællinger er til alle tider en fantastisk gave til rejsen, lige meget om formålet er at slå tiden ihjel i lufthavnen eller at blive grebet af begejstring og inspiration på stranden. Og det gør derfor fortællinger til den helt oplagte gave til alle, der skal ud at rejse.

Rate this post

Du besøgte også...

Spaophold

3 lækre spaophold på Sjælland du skal prøve efter Corona-krisen

Strandet i lufthavnen? Det kan du lave

Sådan tjener du penge, mens du backpacker

Hvordan holder du en hyggelig aften med dine internationale venner?

Derfor skal du backpacke!

Globetrotting

Copyright © Globetrotting.dk