Drypstenshulerne i Alanya
Europa

Drypstenshulerne i Alanya

Har du allerede været i Alanya en del gange og set store dele af seværdighederne i Alanya eller kunne du bare godt tænke dig en lidt anderledes udflugt på din rejse til Alanya? I begge tilfælde kan jeg anbefale en heldagsudflugt til en af drypstenshulerne i Alanya. Det skulle være en rigtig spændende og anderledes oplevelse, der vil skabe gode minder fra din rejse til Alanya. Du kan i øvrigt booke en billig rejse til Alanya gennem Sunweb, der både har hoteller og lejligheder i og udenfor byen.

Et småt men smukt alternativ

Damlatas grotten er et fund tilbage fra 1948, hvor man var ved at lave nogle konstruktioner til havnen. Men det menes, at den har dannet sig for godt 10.000 til 15.000 år før Kristus, selvom det er et nyere fund. Grotten er ikke ret stor, men den skulle være meget smuk. Grotten er desuden stadig aktiv, hvilket betyder at den stadig drypper, og man kan se dråberne hænge fra spidserne.

Det er en særlig og flot oplevelse, der bør nydes, hvis du kommer forbi Alanya. Det er i øvrigt en oplevelse, der ligger i det lavere prisniveau, hvilket kun gør udflugten mere attraktiv.

Den store og populære

Dimhulen, der blev åbnet for besøgende i 1998 ligger ca. 11 km øst for Alanya. Det er den næststørste kendte grotte for besøgende, der anslås til at være mere end 1 million år gammel.

Der er to veje inde i hulen en er på 50 m , den anden på 360 meter. Disse er belyste, således at det giver en behagelig udflugt for de besøgende.

Efter udflugten kan du gå ned ad stien til Dim dalen eller du kan tage en gåtur opad grotten. Der er en panoramisk udsigt udover Alanyas fæstning på skråningen, hvor hulen finder sted. Se vores guide til de billigeste priser til Tyrkiet fra Sunweb her.

Du besøgte også...

Oplev Wales’ vilde natur og kulturskatte

Oplev nordlyset i Sverige

Tag på hvalsafari i Norge

Tag på opdagelse i Danmarks smukke natur

Færøerne: Disse ting skal du opleve

Globetrotting

Copyright © Globetrotting.dk