Cruise fra Bodrum til Kos
Europa

Cruise fra Bodrum til Kos

Oplev det bedste fra begge verdener, når du rejser til Bodrum i Tyrkiet, og tag en sejltur til den græske ø Kos, der ligger i sejlbar distance fra Bodrum-halvøen. Hvor tit får man muligheden for at opleve to lande, to forskellige kulturer og landskaber på en rejse? Det er ikke ret tit, at man på en kortere charterrejse, har mulighed for at tage en færge videre til et andet land. Men når du er i Bodrum og har nydt den tyrkiske mad, de unikke specialiteter, de eksotiske sandstrande og det aktive byliv, kan du besøge et andet ferieparadis.

Bodrum guide

Bodrum er en havneby, der ligger på den godt besøgte Bodrum-halvø i Tyrkiet. Byen har masser at byde på, så det er såmænd ikke fordi at det bliver for kedeligt, at en heldagstur til Kos kan anbefales. Nogle af de mest populære seværdigheder i Bodrum er beskrevet nedenfor.

  • Bodrum Castle er en majestætisk bygning, der blev bygget helt tilbage i 1500-tallet og i dag er en af de større turistattraktioner i Bodrum. Det er en utrolig smuk og spændende oplevelse, der også giver dig mulighed for at nyde udsigten fra toppen af tårnet.
  • Mausoleet i Halikarnassos er et smukt gravmonument, der bestemt er et besøg værd.
  • Tag til OASIS shoppingcenter, hvis du skal have stillet din shopping trang – her finder du både internationale mærkevarer med mulighed for gode besparelser og tyrkisk mærkevarer.
  • Bodrum amfiteater vidner om storslåede teaterforestillinger. Det er desuden opført i græsk stil og er i knap så god stand længere, men det er alligevel en spændende og flot oplevelse.
  • Bodrum museum for undervandsarkæologi er en spændende måde at opleve det forhistoriske dyreliv, der har været under vandet på. Kombiner det med en snorkletur og oplev det nutidige dyreliv under havets overflade og den smukke natur under vandet.

Kos guide

Da Kos kun er en endagstur kan det anbefales, at i lejer biler eller cykler for at få set mest muligt at øen. Alternativt kan man selvfølgelig nyde en dag ved de smukke græske strande, hvis man er mere til den slags. Men for den eventyrlystne bør man tage rundt på øen og se den kontrastfyldte arkitektur præget af en lang historie under besætning af både Tyrkiet og Italien. Derudover bør man opleve den græske mad- og vinkultur, der kan kombineres med et besøg på en olivenplantage og en græsk vinbar. Det er også muligt at shoppe på de lokale markeder og i de græske butikker på Kos.

Du besøgte også...

Oplev Wales’ vilde natur og kulturskatte

Oplev nordlyset i Sverige

Tag på hvalsafari i Norge

Tag på opdagelse i Danmarks smukke natur

Færøerne: Disse ting skal du opleve

Globetrotting

Copyright © Globetrotting.dk